Logo

Πατήσια: Κατεπείγουσα εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο του 14χρονου [βίντεο]



 
 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έθεσε τέρμα στη ζωή του ένα 14χρονο αγόρι στα Πατήσια διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργόπουλου.

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά.

Την έρευαν θα διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Να εξεταστεί δηλαδή το ενδεχόμενο η πράξη του 12χρονου να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2022 από directNEWS.gr

 

 

 


Τελευταία Δικαστικά