Logo

Δίκη οικογένειας Καττή: Ξανά από την αρχή μετά από διαδικασία 7 μηνών - Έπαυσαν την πρόεδρο του δικαστηρίου



 
 

Απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε κατά την τελευταία ημέρα της δίκης της οικογένειας Καττή, που χτυπήθηκε με βιαιότητα από αστυνομικούς στα Σεπόλια ανήμερα του Πολυτεχνείου το 2020 για να καταλήξει κατηγορούμενη, καθώς ανακοινώθηκε από τον Άρειο Πάγο η παύση  της προέδρου του δικαστηρίου λόγω καθυστερήσεων στις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Συγκεκριμένα, μετά από, περίπου 7 μήνες διαδικασίας - η δίκη είχε ξεκινήσει  στις 13 Οκτωβρίου 2021 - ανακοινώθηκε την Τρίτη ότι ότι παύθηκε η πρόεδρος του δικαστήριου.

Όπως αναφέρει " Η Αυγή" στη δικαστική αίθουσα επικράτησε αναβρασμός, καθώς η νέα πρόεδρος δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες στους δικηγόρους. Τελικά τους κοινοποιήθηκε το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο παύτηκε η προηγούμενη πρόεδρος λόγω καθυστερήσεων στις υποθέσεις της.

Πρακτικά η ανακοίνωση της παύσης της προέδρου σημαίνει ότι  η ταλαιπωρία για τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους τα δύο παιδιά της οικογένειας Καττή, ένας φίλος τους επίσης φοιτητής και ένας οικογενειακός φίλος, συνεχίζεται, καθώς η δίκη θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Μάλιστα, η πρώτη δικάσιμος προγραμματίζεται για 14 Δεκεμβρίου 2022, δηλαδή, περισσότερα από δύο χρόνια μετά το περιστατικό.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, που κάνουν λόγο για «στημένη εξέλιξη» και για «φαρσοκωμωδία».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη κατήγγειλε μεθόδευση και σημείωσε ότι αποδείχθηκε στο δικαστήριο ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν καταδίκες για τους κατηγορούμενους.

Παράλληλα τόνισε ότι μετά την απόφαση να ξεκινήσει η δίκη από την αρχή, δίνεται το δικαίωμα στους αστυνομικούς να ακούσουν την απομαγνητοφώνηση των καταθέσεών τους, έχοντας έτσι την ευκαιρία να τις αλλάξουν.

Συλλήψεις μετά από άγρια καταστολή 

Υπενθυμίζεται ότι το όργιο καταστολής σε βάρος της οικογένειας στα Σεπόλια ξεκίνησε στην είσοδο του σπιτιού της οικογένειας Καττή και συνεχίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού.

Αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν τον Ορέστη Καττή μέσα στην πολυκατοικία του, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, τις οποίες επίσης χτύπησαν όπως και άλλους συγκεντρωμένους.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να δουν τον κρατούμενο, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα, την αδελφή του, τον οικογενειακό τους φίλο καθώς και φοιτητή-κάτοικο της περιοχής.

Μάλιστα, ο πατέρας του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση φρουρούμενος στο νοσοκομείο που χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ η αδελφή του χτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι και δέχτηκε λεκτική βία μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά