Logo

Στη φυλακή ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που κατηγορείται για κακοποίηση ανηλίκων



 
 

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Τετάρτη, μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια της Αθήνας, ο μουσικός. Γιιώργος Γιαννόπουλος, που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί ως ντράμερ με το συγκρότημα των Πυξ Λαξ, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις καταγγέλλουσες, που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, κατηγορούν τον Γιώργο Γιαννόπουολο για την σεξουαλική κακοποίησή τους όταν ήταν μικρότερες των 14 ετών. Η τέλεση των αδικημάτων προσδιορίζεται κατά το χρονικό διάστημα 2007-2015 σε δύο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε ο κατηγορούμενος, καθώς και τα κορίτσια με τις οικογένειές τους. 

Ειδικότερα, στον 69χρονο αποδίδονται δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος: α)γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη και ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει και β) Κατάχρηση ανηλίκων καθώς πρόκειται για κοριτσάκια που οι γονείς τους τού εμπιστεύονταν να τα προσέχει.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο μουσικός έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αποπλάνηση ενός εξάχρονου κοριτσιού από το 2011 έως το 2013, στην εξοχική κατοικία του στον Ωρωπό, πολύ κοντά στο σπίτι της. Ωστόσο, του χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η δευτεροβάθμια δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει χθες Τρίτη, αλλά διεκόπη για δεύτερη φορά, επειδή ο δικηγόρος του κατηγορούμενου δεν μπορούσε να παραστεί εξαιτίας άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά