Logo

Θεσσαλονίκη: Σε ειδικό ανακριτή για κακουργήματα ο πρώην αντιδήμαρχος που συνελήφθη για «φακελάκι» σε εφοριακό



 
 

Ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν, οδηγούνται το Σάββατο ο οικονομολόγος- λογιστής, Γιώργος Αβαρλής,, ένας ακόμα λογιστής και μία εφοριακός, που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων ότι απαίτησαν«φακελάκι»10.000 ευρώ για να «κλείσουν»φορολογική του εκκρεμότητα.

Ο κ. Αβαρλής που μέχρι πρότινος κατείχε και τη θέση του αντιδημάρχου επιχειρησιακού σχεδιασμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και μεταναστευτικής πολιτικής του δήμου, μετά τη σύλληψή του υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση από τότε που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, με βάση την ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, Συγκεκριμένα, διώκονται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, καθώς  και εκβίαση με απειλή. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ο ανακριτής, κατόπιν και της γνωμοδότγησης του αρμόδιου εισαγγελέα, θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. 

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους αναφέρεται ότι μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη φαρμακείων και υπό τις οδηγίες των αστυνομικών, συμφωνήθηκε να καταβληθούν (αρχικά) 1.000 ευρώ, χρήματα τα οποία προσημειώθηκαν και παραδόθηκαν στον συνεργάτη του αντιδήμαρχου - λογιστή. Όταν εκείνος τα παρέλαβε επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους

Οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, Γ. Αβαρλής, σύμφωνα με το grtimes.gr, φέρεται να ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, ότι ήταν ένας αδόκητος τρόπος να πάρει την αμοιβή του, για τις υπηρεσίες που παρείχε ως λογιστής στον καταγγέλλοντα φαρμακοποιό. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πώς οι πελάτες έχουν γίνει δύστροποι και όταν πιέζονται για να πληρώσουν, αλλάζουν λογιστή.

Ο δεύτερος λογιστής απολογούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι πήγε να πάρει την αμοιβή του λογιστικού γραφείου, του πρώην αντιδημάρχου με τον οποίον συνεργάζεται.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είπε το όνομα της συγκεκριμένης εφοριακού στους αστυνομικούς, κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε, καθώς η ίδια ήταν η μόνη που φέρεται να γνώριζε από τη συγκεκριμένη ΔΟΥ.

Η τρίτη κατηγορούμενη, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά