Logo

Novartis: Παραπέμπουν με βούλευμα στο Ειδικό Δικαστήριο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη



 
 

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην αναληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπυλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη. 

Το παραπεμπτικό βούλευμα, που είναι αμετάκλητο, εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρι λίγων ημερών, καθώς τα μέλη του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών έλαβαν τη δικογραφία εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων στις 24 Ιουνίου, 

Μάλιστα, το Δικαστικό Συμβούλιο δημοίευσε το εν λόγω βούλευμα  αργά το βράδυ της Πέμπτης. 

Με το ίδιο βούλευμα δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο στενοί συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης. Παράλληλα, απαλάσονται και οι  εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και ΑλέξανδροςΤάρκας.

Συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή τελευταία μέρα του δικαστικού έτους, κατά το οποίο αποχωρούν δύο μέλη του, λόγω συνταξιοδότησης (αποχωρεί ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης και ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου)  δημοσίευσε  το αμετάκλητο βούλευμά του με το οποίο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη των: 

Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Οι αποφάσεις για τον πρώην υπουργό ήταν ομόφωνες.

Ελένης Τουλουπάκη για μια πράξη κατάχρησης εξουσίας (κατά πλειοψηφία) σε βαθμό κακουργήματος.

Η παραπομπή και των δύο δεν αφορά τη λεγόμενη "σκευωρία Novartis" για την οποία απαλλάσσονται. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται συγκεκριμένα για τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017 καταγγελιών σε βάρος του πρωην υπουργού Υγείας,Βασίλη Κουρουμπλή  για παράληψη έκδοσης ενός δελτίου φαρμάκου.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Κουρουμπλή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-6-2022 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά