Logo

Χρυσή Αυγή: Διακοπή της δίκης για τις 26 Ιουλίου [βίντεο]



 
 

Για τις 26 Ιουλίου διεκόπη, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται ως εγκληματική οργάνωση.

Η διακοπή δόθηκε από το Δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Όπως είπε ο Φραγκίσκος Παπαδέλης στο Δικαστήριο ο εντολέας του απουσιάζει για λόγους υγείας καθώς είχε νοσηλευτεί επί δύο μήνες στην εντατική λόγω covid και σήμερα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Το Δικαστήριο ζήτησε να προσκομισθούν ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του.

Μάγδα Φύσσα στο Γιάννη Λαγό: «Είσαι δολοφόνος»

Το Δικαστήριο επίσης απέρριψε τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή και των μελών της ΧΑ, Γιώργου Σταμπέλου και Ελπιδοφόρου Καλαρύτη.

Μετά το άκουσμα της απόφασης ο Γιάννης Λαγός είπε:

«Μετά από 3 χρόνια φυλακής που έχω εκτίσει εντελώς άδικα, τόσο εγώ όσο και οι συγκατηγορούμενοί μου. Αυτή η υπόθεση δεν ξεκίνησε πριν από δυο μήνες και μπορεί ένα δικαστήριο να έβγαλε εσφαλμένη απόφαση, επειδή παρασύρθηκε. Ήταν απόφαση προϊόν εντολών. Υπάρχει βίντεο με τον γραμματέα τότε της κυβέρνησης ή ηχητικό με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές. Λυπάμαι αλλά εγώ μέχρι τα 40 μου δεν είχα δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Και τώρα γίνομαι ο κακός. Ποια αξία έχει η δίκη μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κάνει. Έχω εκτίσει 35 μήνες στη φυλακή . Ποια είναι η δικαιοσύνη που βλέπουμε να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολή, δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Δεν μπορούν να με λένε φασίστα οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν ισοπεδώσει τη χώρα μας», είπε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Μετά το τέλος της τοποθέτησης του, η μητέρα του δολοφονημένου Μάγδα Φύσσα είπε: «Δολοφόνος είσαι!»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 54 μέλη της Χρυσής Αυγής, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας 146.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-7-2022 από directNEWS.gr

 

 

 

 

 


Τελευταία Δικαστικά