Logo

Πισπιρίγκου: Νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Μαλένας και της Ίριδας



 
 

Μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έκριναν πως υπάρχου ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει δολοφονήσει και τα άλλα δύο παιδιά της, τη Μαλένα και την Ίριδα.

Έτσι ασκήθηκε εναντίον της νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Η δίωξη βασίστηκε κυρίως στο πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος και στις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που αναφέρουν ότι και οι δύο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας.

Για τη Μαλένα

Για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις τους φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχα ξεπεράσει και είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Για την Ίριδα

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της μικρούλας ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διαδώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά