Logo

Υποκλοπές: Τι ερευνά ο εισαγγελέας ΑΠ, Ισίδωρος Ντογιάκος - Στο στόχαστρο στελέχη της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ



 
 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) που διέταξε και διενεργεί ο ίδιος εξετάζει τις διαρροές που εκτιμάται ότι έγιναν και αφορούν άκρως απόρρητα έγγραφα για τις υποκλοπές. 

Στο "στόχαστρο" του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, όπως τονίζουν εισαγγελικές πηγές, βρίσκονται κρατικοί λειτουργοί τξς Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και πρόσωπα της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν, ως εκ της θέσεώς τους, να εμπλέκονται σε αυτές τις διαρροές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το γεγονός ότι ο κ. Ντογιάκος επέλεξε να διενεργήσει ο ίδιος αυτή την έρευνα απηχεί και τη σημασία της, καθώς έχει να κάνει με διαρροή εγγράφων που άπτονται θεμάτων κρατικής ασφάλειας. 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα που διαξάγει ο κ. Ντογιάκος δεν αφορά την ουσία των υποθέσεων των υποκλοπών, που εξετάζονται από εισαγγελικούς λειτουργούς της Ειοσαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά το γεγονός ότι πληροφορίες και στοιεία γύρω από τις υποκλοπές - οι οποίες όπως διαρρέεται αφορούσαν ζητήματα εθνικής ασφάλειας, διέρευσαν. 

Απόρρητα έγγραφα

Κατά την άποψη των εισαγγελικών αρχών επρόκειτο για έγγραφα τα οποία αφορούν “τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας”.

Συνεπώς τα υπό διερεύνηση αδικήματα αφορούν  παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα είτε της κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή άλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Αφορμή για τη διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας αποτέλεσε η διαρροή εγγράφων σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ κι όχι την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων υποκλοπών. 

Για την ακρίβεια την προσοχή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τράβηξαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία  από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ..

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά