Logo

Σκάνδαλο Novartis: Απαλλάσσεται με βούλευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος από την κατηγορία της δωροληψίας



 
 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, με βούλευμά του, αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του πρώην υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, από την κατηγορία της δωροληψίας για το σκάνδαλο Novartis.

Το βούλευμα, με εισηγητή τον Πρωτοδίκη Αθανάσιο Μαρνέρη, έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία ήταν απαλλακτική.

Μετά την εξέλιξη αυτή, έκλεισε ο κύκλος της φερόμενης εμπλοκής 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis, που είχε ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2018 με τη διαβίβαση στη Βουλή από την Εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς της σχετικής δικογραφίας, καθώς ο φάκελος για τον πρώην υπουργό Υγείας  ήταν ο μοναδικός που παρέμενε ακόμη «ανοιχτός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα αναφέρεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση, που κατά την κατηγορία φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 έως 17.5.2012.

Επίσης, το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Ανδρέα Λοβέρδου και για το θέμα της υπερτιμολόγησης των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», το βούλευμα αναφέρει ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες, με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, οι ίδιοι δε, δεν ήταν ούτε αυτόπτες, ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά