Logo

Ρόδος: Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη κατηγορούμενου για ληστεία



 
 

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς αν πρέπει ή όχι να οδηγηθεί στην φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος της αδελφή της γιαγιάς του στην Ιαλυσό της Ρόδου. σ

Όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, όπως πρόσφατα έγινε στη Θεσσαλονίκη και στην Κω, του θέματος επιλαμβάνεται το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. 

Στην προκειμένη περίπτωση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου καλείται να άρει τη διαφωνία μεταξύ δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού και με βούλευμά του να αποφανθεί αν τάσσεται υπέρ ή κατά της προφυλάκισης του 33χρονου κατηγορούμενου,

Μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ο κατηγορούμενος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό αναμένοντας το βούλευμα που θα κρίνει την ποινική του μεταχείριση, αν δηλαδή θα προφυλακιστεί ή όχι. 

Η ληστεία και ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr,  την  14η Σεπτεμβρίου 2022 και περί ώρα 20:00 άγνωστος δράστης με μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του φορώντας στο κεφάλι του κουκούλα, μετέβη στην οικία μιας 72χρονης η οποία βρίσκεται στην Ιαλυσό επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και Αναπαύσεως.

Αφού χτύπησε την πόρτα της εισόδου της οικίας, όταν η ίδια την άνοιξε ο δράστης κλείνοντας με το χέρι του το στόμα της και ρίχνοντάς την στο πάτωμα έπειτα από επανειλημμένες προσπάθειες τραβώντας βίαια την αλυσίδα από τον λαιμό της, κατάφερε να την αφαιρέσει και τράπηκε πεζός σε φυγή.

Αναζητήθηκε, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων και προέκυψε η ταυτότητά του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι  ευρισκόμενος υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών διέπραξε τη ληστεία περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις κινήσεις του, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την τέλεση της πράξης καθώς επίσης και ότι η παθούσα τυγχάνει συγγενής του και ειδικότερα αδερφή της γιαγιάς του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-9-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά