Logo

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τις 3.000 εκκρεμείς επεμβάσεις σε νοσοκομείο Παίδων [βίντεο]



 
 

Την παρέμβαση ομάδα δικηγόρων προκάλεσε η έλλειψη αναισθησιολόγων και οι αναμονές 3.000 τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” και ενώ η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φαίνονται ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η Δημοκρατική Κίνηση Δικηγόρων θα υποβάλλει σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στον Άρειο Πάγο, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις χιλιάδες αναμονές παιδιών που πρέπει να εγχειριστούν.

Όπως ανέφερε στο OPEN και την εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης, “θα πάμε στον Άρειο Πάγο γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος και για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής και μάλιστα κατά συρροή”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο νομικός και σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.

“Το σημαντικό είναι ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκύπτει και από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ότι η προϊσταμένη του τμήματος αναισθησιολογίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου εγγράφως είχε ενημερώσει την Διοίκηση και την ΥΠΕ για τα ζητήματα των ελλείψεων. Είναι αδιανόητο”, τονίζει κ. Τάτσης.

Επισημαίνει δε ότι “σύμφωνα με το Σύνταγμα, το νόμο και τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος οφείλει να εγγυητής της ευζωίας των πολιτών. ‘Επρεπε να το λύσουν, όφειλαν να το λύσουν το θέμα, είναι ποινικά υπόλογοι“.

Ερωτηθείς αν δεν βρίσκουν άτομα για την πλήρωση των θέσεων, απάντησε:

“Αν δεν βρίσκουν επιτάσσουν”.

“Δεν είναι δυνατόν το 2022 να μην έχουμε αναισθησιολόγους. Εκτός αν στόχος είναι να ενισχυθούν τα ιδιωτικά παιδιατρικά κέντρα”, συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η δεύτερη παρέμβαση της Δημοκρατικής Κίνησης Δικηγόρων η οποία είχε κάνει πέρυσι παρέμβαση για το ζήτημα της πώλησης των μετοχών της ΔΕΗ.

Ακούστε τι είπε ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης στο Open και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-9-2022 από directNEWS.gr πηγή:.newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά