Logo

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η Δίκη για την δολοφονία σε ψιλικατζίδικο στην Τούμπα



 
 

«Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω» είπε ο κατηγορούμενος - Τα τραγικά λόγια της μάνας του θύματος «Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν ήξερα ότι το πιστόλι έχει φυσίγγια. Εγώ πήγα μόνο για να ληστέψω, όχι για να σκοτώσω. Δεν είχα αυτή την πρόθεση», ήταν τα πρώτα λόγια στο δικαστήριο του 27χρονου κατηγορουμένου για την άγρια δολοφονία 44χρονου υπαλλήλου ψιλικατζίδικου στην Τούμπα τον περσινό Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το βούλευμα, ως δράστης ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 27χρονος από την Αλβανία, ο οποίος διώκεται επιπλέον για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο έτερος κατηγορούμενος - πρόκειται για 36χρονο Έλληνα - αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών. Αμφότεροι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης και παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Tραγική φιγούρα στην δικαστική αίθουσα η μητέρα του θύματος, η οποία συγκλονισμένη έλεγε πως έχασε το παιδί της την ημέρα της βάφτισής του. "Δεν έχω άλλα παιδιά, ήταν το στήριγμα μου ο γιος μου. Από τον καιρό που έφυγε ο άντρας μου ήταν δίπλα μου. Μου έλεγε ότι τη μαμά μου εγώ δεν την αφήνω. Ήταν εργατικός, μορφωμένος. Δούλευε και πρωινές και βραδινές ώρες. Του έλεγα μην πηγαίνεις στην βραδινή βάρδια. Εκείνη τη μέρα μου είπε στο τηλέφωνο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ότι χτύπησαν τον γιο μου. Πήρα και ρώτησα τον αστυνομικό και μου είπε ότι το παιδί μου είναι σε άσχημη κατάσταση. Ήμουν σοκαρισμένη ήθελα να δω το παιδί μου. Πήρα ταξί να πάω στο νοσοκομείο και ξεκίνησα. Μέσα στο ταξί άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το παιδί μου μόλις απεβίωσε. Φώναζα το παιδί μου, έχασα το στήριγμα μου. Δεν μπορώ να το ξεχάσω. Έχασα το παιδί μου. 6 Νοεμβρίου τη μέρα της βάφτισης του σκοτώσανε το παιδί μου".

Η αιματηρή ληστεία έγινε τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021 και καταγράφηκε καρέ-καρέ από κάμερες ασφαλείας εντός και περιμετρικά του καταστήματος ψιλικών που βρίσκεται επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 111. Μετά την τέλεση της πράξης του, ο 27χρονος εμφανίζεται να τρέχει σε παρακείμενο δρόμο συναντώντας τον φερόμενο συνεργό του, τον οποίο ενημέρωσε για τη δυσμενή τροπή που πήρε η ληστεία, ενώ ακολούθως πέταξε τόσο το όπλο όσο και τα ρούχα που φορούσε.
 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2022 από directNEWS.gr πηγή:makthes.gr


Τελευταία Δικαστικά