Logo

Στην Κιβωτό του Κόσμου και η Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος 
 

Οι πρώτοι καταγγέλλοντες κλήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές να καταθέσουν τα όσα βίωσαν μέσα στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει πλέον η οικονομική διαχείριση της οργάνωσης, η οποίο βρισκόταν υπό τον έλεγχο του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή.

Συγκεκριμένα, μετά το  «πάγωμα» της κρατικής χρηματοδότησης ακολούθησε η εντολή του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, να γίνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης, οι χορηγίες και οι δωρεές, ώστε να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως απάτη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η δομή φέρεται να διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν είχε δημοσιεύσει ποτέ ισολογισμό. Σύμφωνα με την ΜΚΟ, η μόνη πηγή εσόδων τους ήταν οι δωρεές. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί, η οργάνωση είχε έσοδα σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και πλεόνασμα από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε αυτό το πλεόνασμα, η ΜΚΟ έκανε εκκλήσεις για περισσότερες δωρεές προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των δομών..

Όπως αναφέρει το newsbreak.gr, κανένας εκτός από την ίδια τη διοίκηση της «Κιβωτού» δεν γνώριζε τα ακριβή ποσά των δωρεών αλλά και των χορηγήσεων, με το ρεπορτάζ του Live News να αναφέρει ότι 80-90% του ετήσιου προϋπολογισμού προερχόταν από δωρεές

«Λέει ψέματα ο 19χρονος, τον ξέρω », υποστηρίζει πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού

Την ίδια ώρα στο  πλευρό του πατέρα Αντώνιου στέκεται επώνυμα ένας πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού του Κόσμου, μετά από τις φρικτές καταγγελίες που έχουν προκαλέσει σοκ.

Ο Ανδρέας Μαρινιάκ με καταγωγή από την Ουκρανία, μίλησε σήμερα στην εκπομπή T-Live και υποστήριξε ότι γνωρίζει τον 19χρονο που κατήγγειλε για ασέλγεια υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής της ΜΚΟ. Ο ίδιος στράφηκε κατά του καταγγέλλοντα, υποστηρίζοντας ότι όσα λέει είναι ψέματα.

«Τα παιδιά που βγαίνουν και καταγγέλλουν τα ξέρω στην πλειοψηφία τους και μπορώ να τα αναγνωρίσω και μόνο από τις περιγραφές. Τον 19χρονο τον γνωρίζω και τι άνθρωπος είναι, γιατί μαζί μεγαλώσαμε. Μπορεί πλέον να μη θέλω να έχω κάποια επαφή μαζί του, μετά απ’ όλα αυτά που έχουν συμβεί, αλλά γνωρίζω τον χαρακτήρα του» δήλωσε στην εκπομπή ο νεαρός και στη συνέχεια υποστήριξε ότι ήταν και εκείνος παρών στο περιστατικό που καταγγέλλει ο 19χρονος.

«Γνωρίζω τι του προσέφερε η Κιβωτός και προσωπικά ο πάτερ Αντώνιος, ότι τον μάζεψε από μια περιοχή, του έδωσε τη βοήθεια να πάει σχολείο, στήριξε την οικογένειά του που είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και τον αδερφό του που τον αποκατέστησε. Και τώρα γυρίζει μετά από τόσο καιρό και καταγγέλλει αυτά τα ψέματα; Είναι ανυπόστατα. Γνωρίζει κι ο ίδιος ότι ήμουν μπροστά και μπορώ να τα διαψεύσω» υποστήριξε ο Ανδρέας Μαρινιάκ και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιο παιδί μόνο του στο δωμάτιο του ιερέα. Αυτό απαγορευόταν από όλα τα πρωτόκολλα, δεν ήταν κάτι φυσιολογικό να συμβαίνει. Δεν υπήρξαν αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι μεγαλύτερη απόδειξη στα λόγια μου δεν υπάρχει απ’ το ότι βγαίνω δημόσια με το όνομά μου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22/11/22 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά