Logo

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν είδε εμπλοκή Παππά στην εικονική σύμβαση ο μάρτυρας Χρήστος Νικολάου



 
 

Με την εξέταση του μάρτυρα Χρήστου Νικολάου, πολιτικού μηχανικού και πρώην συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα συνεχίστηκε το ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 με κατηγορούμενους τον επιχειρηματία και τον πρώην Υπουργό Νίκο Παππά.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην εικονική σύμβαση μεταξύ των εταιρειών «Τοξότης» και CCC που σχετίζεται με την υπόθεση της συμμετοχής στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς όμως πουθενά να αναφερθεί σε παρέμβαση ή διαμεσολάβηση του πρώην Υπουργού, Νίκου Παππά.

Στην έναρξη της διαδικασίας εμφανίστηκε στο ειδικό δικαστήριο ο μάρτυρας Αντώνης Λιανός, στέλεχος της εταιρείας CCC, που δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να καταθέσει, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί προκαταρκτική εξέταση για ψευδορκία. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να τον εξετάσει την επόμενη δικάσιμο. Οι επόμενες συνεδριάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 14 και 16 Δεκεμβρίου.

Δήλωση των Β. Γεωργακόπουλου, Θ. Μαντά και Γ. Μαντζουράνη, συνηγόρων υπεράσπισης του Ν. Παππά

«Ο μάρτυρας και υπάλληλος του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, μηχανικός κ. Χρήστος Νικολάου, κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη συνεργασία των κυρίων Χούρι και Καλογρίτσα. Επεσήμανε, ακόμα, ότι στις συναντήσεις των δύο μερών, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα, ούτε βεβαίως στον Νίκο Παππά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο στενός συνεργάτης του κ. Χρ. Καλογρίτσα είπε ότι:

-«Ο κ. Τόμπρας έφερε σε επαφή τους δύο ενδιαφερόμενους, χωρίς να έχω καμία γνώση ότι ο κ. Τόμπρας έλαβε εντολή από τρίτο για να τους φέρει σε επαφή».

-«Είναι υπερβολικό να πω ότι υπήρξαν υποκινητές σε αυτή τη συνεργασία των δύο επιχειρηματιών».

-«Πολλοί ισχυρίζονται πολλά περί κυβερνητικής γνώσης σε εγχειρήματά τους, αλλά αυτό είναι άλλοτε αληθές άλλοτε ψευδές». 

-«Επειδή ο κ. Καλογρίτσας είχε σχέση με τα media, θεωρούσα φυσιολογικό πως αν του δινόταν η ευκαιρία και αφού εξασφάλιζε θετικές προϋποθέσεις, επιχειρηματικές όχι πολιτικές, θα συμμετείχε στη διαδικασία για τις άδειες». 

-«Έχω συναντήσει τον κ. Ν. Παππά σε μία και μόνο κοινωνική εκδήλωση αλλά ποτέ στα γραφεία της εταιρείας Τοξότης». 

-«Τα έργα τα οποία είχε πάρει ο κ. Καλογρίτσας, τα είχε πάρει μέσα σε ανταγωνιστικές συνθήκες. Δεν είχε ευνοϊκή μεταχείριση».  

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι οι κύριοι Καλογρίτσας και Χούρι είχαν μία μακρά διαπραγμάτευση, ώστε να επιστραφεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο στη λιβανέζικη εταιρεία Al Ghandi. Η μακρά συνεργασία των δύο μερών προκύπτει και από το συμφωνητικό στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κυριάκος Τόμπρας.  

Από συνεδρίαση σε συνεδρίαση αποδομείται σταθερά το κατηγορητήριο και αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για εμπλοκή του κ. Ν. Παππά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2022 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά