Logo

Κρήτη: Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία του καρδιολόγου Καλαντζάκη - Στο εδώλιο χήρα και εραστής



 
 

Οι φρικτές μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του Λασιθιώτη καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη θα "ξυπνήσουν" στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, όπου την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης έπεσε νεκρός από δύο πυροβολισμούς που δέχτηκε πισώπλατα από τον 37χρονο εραστή της Βουλγάρας συζύγου του, στις 7 Οκτωβρίου του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήρο Ηρακλείου, το οποίο είχε συνεδριάσει τον Φεβρουάριο του 2019, είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη την  43χρονη -σήμερα- χήρα Ντέζι Γκοβεντάροβα και τον  πρώην αστυνομικό ομοεθνή της.

Οσον αφορά την Γκοβεντάροβα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε μετατρέψει την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί στη βαρύτερη ποινή που θα μπορούσε να της επιβληθεί. 

Ο πρώην εραστής της είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εντύπωση είχε προκαλέσει τότε το γεγονός ότι ο 42χρονος είχε πάρει πάνω του όλη την ευθύνη και είχε ισχυριστεί ότι μόνος του σχεδίασε τη δολοφονία του Καλαντζάκη, βγάζοντας "λάδι" τη συγκατηγορούμενή του και πρώην ερωμένη του, για την οποία είχε τονίσει ότι δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στο ειδεχθές έγκλημα που συγκλόνισε την Κρήτη. Επίσης, είχε ισχυριστεί ότι ο καρδιολόγος απείλησε τον ίδιο και το παιδί του, καθώς φέρεται ότι είχε αντιληφθεί τη σχέση που διατηρούσε με την 38χρονη -τότε- ομοεθνή του.

Σύμφωνα με το neaktiti.gr, η 43χρονη θα επιμείνει στην αθωότητά της, ελπίζοντας ότι θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες ή έστω θα «σπάσουν» τα ισόβια. Αυτό που αναμένεται να επαναλάβει στην απολογία της είναι ότι δεν γνώριζε τα σκοτεινά σχέδια του εραστή της, που έφτασε στο σημείο να εκτελέσει εν ψυχρώ τον 62χρονο καρδιολόγο σύζυγό της και πατέρα του ανήλικου γιου της.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης δολοφονήθηκε την ώρα που κατευθυνόταν με τη Mercedes του από τη Σητεία προς το ιατρείο του στον Μακρύ Γιαλό. Ο 37χρονος -τότε- Βούλγαρος ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά, περιμένοντας να περάσει ο άτυχος άνδρας. Μόλις τον είδε, άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα, με την πρώτη βολή να αιφνιδιάζει το θύμα, το οποίο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, που ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, στο πρανές του δρόμου. Εν συνεχεία ο γιατρός βγήκε από το Ι.Χ. και, πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, ο αδίστακτος δράστης τον πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Οπως έγινε κατόπιν γνωστό, ο 37χρονος αστυνομικός είχε ταξιδέψει δύο φορές μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας από την πατρίδα του στην Κρήτη, με σκοπό να βγάλει από τη μέση τον ερωτικό αντίζηλό του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά