Logo

Κακουργηματικές διώξεις για τον ψευτογιατρό με τα βλαστοκύτταρα



 
 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του φερόμενου ως ψευτογιατρού από την Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο φερόμενος ως ψευτογιατρός καταφέρει να αποκτήσει ένα πελατολόγιο περίπου 300 ατόμων, ενώ η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασιλεία Σαριδάκη έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, απόπειρες και σωματικές βλάβες.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή για τους 5 νεκρούς και τετελεσμένη για τους πέντε νεκρούς και σε απόπειρα για τουλάχιστον επτά ακόμη εν ζωή θύματα, για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή, για βλάβες που τους έχει καταγγελθεί ότι τους προκάλεσε, αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι έχουν δώσει τεράστια χρηματικά ποσά, καθώς πείστηκαν από τις υποσχέσεις του καταγγελλόμενου ψευτογιατρού ότι μπορούσαν να περπατήσουν, παρότι είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα θύματα του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα αλλά και από νησιά. Ένας 72χρονος Γερμανός ιατρός γενικής ιατρικής φέρεται να είναι ο άμεσος συνεργάτης του και σε αυτόν έχουν ασκηθεί επίσης κακουργηματικές διώξεις.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο φυσιοθεραπευτής μαζί με τον Γερμανό γιατρό κατηγορούνται ότι χορηγούσαν στα υποψήφια θύματά τους αμπούλες λέγοντας ότι έχουν βλαστοκύτταρα. Στην πραγματικότητα είχαν μόνο γλυκόζη όπως αποκαλύφθηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που έγιναν σε αμπούλες που κατασχέθηκαν από το ιατρείο του Γερμανού γιατρού στην περιοχή της Βάδης- Βυρτεμβέργης, καθώς με ευρωπαϊκή εντολή έρευνας, Γερμανοί αλλά και Έλληνες αστυνομικοί έκαναν έρευνα και τις κατάσχεσαν.

Η δράση του φερόμενου ως ψευτογιατρού φέρεται να διήρκησε χρόνια όπως και η έρευνα των Αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση ξεκινά από το 2005, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στη δικογραφία, και τα θύματα έδιναν ο καθένας τουλάχιστον μέχρι 100.000 ευρώ. Αναμένονται εξελίξεις από την ανάκριση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κινείται η διαδικασία για δημοσιοποίηση των στοιχείων του γιατρού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-1-2023 από directNEWS.gr πηγή:ertnews.gr


Τελευταία Δικαστικά