Logo

Ομόφωνα αθώος ο Κρέτσος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών



 
 

Ομόφωνα αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λευτέρη Κρέτσο και τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού για της τηλεοπτικές άδειες.

Τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν ήταν ψευδής βεβαίωση και συνέργεια στην πράξη αυτή.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταθέσει το 2016 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τρεις βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Την αθώωση των κατηγορουμένων πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας

Όπως τόνισε στην αγόρευσή της (επικαλούμενη πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε με εντολή της Εισαγγελίας), από την πλευρά του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα υπήρχαν «επαρκή οικονομικά μέσα» για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς έκρινε ότι η εταιρία θα μπορούσε να εξασφαλίσει δάνειο.

Επίσης, όπως ανέφερε η εισαγγελέας, τα μέλη της Επιτροπής για το διαγωνισμό με τη συνδρομή της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών Grand and Thorton έκαναν έλεγχο και ζήτησαν πρόσθετα οικονομικά στοιχεία. Όπως είπε η εισαγγελέας «πράγματι έλαβε χώρα ο έλεγχος της προέλευσης των οικονομικών μέσων» ενώ παράλληλα «προσκομίστηκαν και τα πρόσθετα δικαιολογητικά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά