Logo

Ισόβια και στο Εφετείο στον εκτελεστή του Γιάννη Μακρή



 
 

Με την απόφαση σχετικά με τους δυο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα, τον Οκτώβριο του 2018, έκλεισε και σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ισόβια κάθειρξη, όπως και στον πρώτο βαθμο, στον 33χρονο πρώτο κατηγορούμενο της υπόθεσης. Παράλληλα στον ίδιο επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Σχετικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 37χρονο αδελφό του πρώτου, το δικαστήριο τον έκρινε, κατά πλειοψηφία, αθώο λόγω αμφιβολιών.

Σημειωνεται πως κατά τον πρώτο βαθμό, στον 37χρονο είχε επιβληθεί κάθειρξη δέκα ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Ο Γ. Μαρακάκης, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσώπησε στη δίκη τη χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, ανέφερε:

«Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί». Από την πλευρά της η κ. Καρύδα δήλωσε: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2023 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά