Logo

Άρτα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον πατέρα του βρέφους [βίντεο]



 
 

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια άσκησε ο εισαγγελέας Άρτας στον πατέρα του μωρού που το ξέχασε κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το κοριτσάκι που ήταν 5,5 μηνών διακομίσθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο από τον πατέρα, όπου έγιναν προσπάθειες για ανάνηψη από τους γιατρούς οι οποίες όμως αποδείχθηκαν μάταιες καθώς το βρέφος είχε καταλήξει.

Ο 37χρονος πατέρας συνελήφθη και κρατείται φρουρούμενος και σε καταστολή στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν σήμερα ότι ο 37χρονος μπορεί να μεταχθεί στα δικαστήρια προκειμένου να ακούσει το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί εναντίον του. Έτσι οδηγήθηκε στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα το άτυχο μωράκι να υποστεί πνευμονικό οίδημα, που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή, λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε καταστολή και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 37χρονος πατέρας είχε πάρει το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα μετέβαινε στην εργασία του. Ωστόσο, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο ξέχασε το μωρό στο πίσω κάθισμα, πάρκαρε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, μπήκε στο υπηρεσιακό του όχημα και έφυγε για τη δουλειά του (σ.σ. στη Λευκάδα), αφήνοντας το μωρό κλειδωμένο μέσα.

Όταν η σύζυγός του μετά από 5 ώρες μετέβη στον σταθμό για να πάρει το βρέφος ενημερώθηκε ότι δεν είχε πάει. Αμέσως κάλεσε τον σύζυγό της για να δει τι έχει συμβεί. Εκείνος τότε αντιλήφθηκε τι είχε γίνει και μετέβησαν άμεσα στο πάρκινγκ, όπου βρήκαν το μωράκι χωρίς τις αισθήσεις του.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά