Logo

Τραγωδία στην Άρτα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας του βρέφους [βίντεο]



 
 

Με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας στην Άρτα, που ξέχασε το 5,5 μηνών μωράκι του στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η νεκροψία στο βρέφος έδειξε ασφυκτικό θάνατο.

Ορθή χαρακτήρισε την απόφαση ο δικηγόρος του πατέρα, λέγοντας ότι έχασε την επίγνωση της ύπαρξης του παιδιού και πως σταμάτησε να λειτουργεί η μνήμη του. Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο κ Δημήτρης Λαμπράκης δήλωσε ότι «μετά τη συλλογή όλου του υλικού από την ανάκριση θα μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θα είναι και η δίωξη με την οποία θα πρέπει να παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το 306 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 2Β, είναι αυτό που προβλέπει ποινή καθείρξεως έως 10 ετών, θεωρώ όμως ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα πρέπει να τύχει αυτού», τόνισε.

«Είναι από τις φορές που πολλοί άνθρωποι συνθηκολογούν με την ίδια τους τη ζωή, όπως την έχουν ρημάξει και ζουν μια απελπισία… Και αυτό το αποκαλούν ευτυχία…», είπε ο κ. Λαμπράκης περιγράφοντας την τραγική κατάσταση του ζευγαριού

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τη στάση της μητέρας, ο δικηγόρος είπε: «Η γυναίκα του είναι στο πλευρό του».

Στη συνέχεια περιέγραψε ότι: «Συναντήθηκαν και οι δύο, με την υποστήριξη του Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο Άρτας ήταν δίπλα του και σε αυτόν και στη γυναίκα του, όπως δίπλα ήταν και το προσωπικό της Αστυνομίας, που φύλαξε τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) που θεωρώ, ότι είδατε το θέμα με περίσκεψη».

Τι έδειξε η νεκροψία- νεκροτομή

Κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

Το Σάββατο πρώτα η βάπτιση και μετά η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μήνυμα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2023 από directNEWS.gr πηγή:ertnews.gr


Τελευταία Δικαστικά