Logo

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο συλληφθέντες



 
 

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους στην υπόθεση της αρπαγής και δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2102.

Σε αμφότερους, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες μετά από ένταλμα των δικαστικών Αρχών, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα καθώς και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί στο ανακριτικό γραφείο για να λογοδοτήσουν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αρπαγής κατά συναυτουργία σε βάρος του 26χρονου φοιτητή, που τους απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της νέας έρευνας που ξεκίνησε για το στυγερό έγκλημα μετά την καταδίκη σε δεύτερο βαθμό των βασικών κατηγορουμένων.

Των απολογιών προηγήθηκε η απόρριψη από το αρμόδιο Συμβούλιο των ενστάσεων των κατηγορουμένων για ακυρότητα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση του φοιτητή, η σορός του οποίου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η εν εξελίξει δικαστική έρευνα αφορά πρόσωπα που φαίνεται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση του 26χρονου και ξεκίνησε με εντολή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Αφορά δε, κυρίως εννέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και η οικογένεια του θεωρούμενου ως εγκέφαλου του εγκληματικού σχεδίου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον πολυετή κάθειρξη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έδωσε εντολή, συγκεκριμένα, να ερευνηθεί ο ρόλος των δύο γιων του εγκέφαλου, της συζύγου του, η οποία έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή και πλέον είναι κατηγορούμενη και για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, άλλων τεσσάρων προσώπων που φέρεται να έχουν εμπλακεί στο έγκλημα καθώς και των δύο κατηγορούμενων που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες και σήμερα απολογήθηκαν.

Τις επόμενες ημέρες ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν για να λογοδοτήσουν οι δύο γιοι τού καταδικασμένου ως εγκέφαλου της υπόθεσης. Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και έναν εν αποστρατεία αστυνομικούς στους οποίους αποδίδονται οι ίδιες κατηγορίες με αυτές για τις οποίες βρέθηκαν σήμερα στο ανακριτικό γραφείο ο 53χρονος και ο 54χρονος.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012, οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο. Την επομένη η μητέρα του δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνώστους που ζητούσαν 620 χιλιάδες ευρώ λύτρα για την απελευθέρωση του γιου της. Ο ισοβίτης, οικογενειακός φίλος τότε, είχε πείσει τη γυναίκα να μην ειδοποιήσει τις Αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος, κερδίζοντας χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη του φοιτητή και για να καλύψει τη δράση της ομάδας που υπό τις εντολές του ενεπλάκη στην υπόθεση

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2023 από directNEWS.gr πηγή:zougla.gr


Τελευταία Δικαστικά