Logo

Υπόθεση Ρ. Πισπιρίγκου: Αγωγή κατέθεσε η ιατροδικαστής Α.Τσιόλα κατά παθολογοανατόμου



 
 

Στην   Δικαιοσύνη στρέφεται η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα προκειμένου να λύσει τις διαφορές της με την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η κ. Τσιόλα κατέθεσε αγωγή κατά της ιατρού κατηγορώντας την ότι υπέστη βαρύτατη προσβολή προσωπικότητας και ηθική βλάβη εξαιτίας δηλώσεών της για τον θάνατο της Ίριδας, που ήταν η μία από τις τρεις κόρες της 34χρονης για την οποία δικάζεται.

Το έγγραφο κατατέθηκε από τον δικηγόρο της κ. Τσιόλα.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή:

«Έχει προκύψει και έχει τεκμηριωθεί από την μελέτη και αξιολόγηση των ενόρκων καταθέσεων της ότι η κ. Μητσέλου, αφενός κατέγραψε αρχικώς αναληθές, ανακριβές επιστημονικό εύρημα, αυτό της αγενεσίας-υποπλασίας φλεβόκομβου, παρασύροντας έτσι την έρευνα σε λανθασμένα μονοπάτια και συμπεράσματα, αφετέρου στη συνέχεια μεθόδευσε και κατασκεύασε την αλλαγή της επιστημονικής της άποψης για την οποία δήθεν ενημέρωσε την κ. Τσιόλα, ενώ από τις επανειλημμένες συνεντεύξεις της στα ΜΜΕ αποδεικνύεται ότι ψεύδεται.

Είναι αληθές ότι η κ. Μητσέλου είχε καταγράψει ως αιτία θανάτου της Ίριδας την αγενεσία φλεβόκομβου, μετέπειτα ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο να προήλθε από σπάνιο καρδιακό νόσημα, υποστηρίζοντας ότι είχε διαπιστώσει στοιχεία που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι η κ. Τσιόλα ενημερώθηκε (τηλεφωνικά…) κάτι που η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας διέψευσε κατηγορηματικά».

Καταλήγοντας η αγωγή αναφέρει ότι η κ. Τσιόλα στρέφεται δικαστικά για πρώτη φορά στην εικοσαετή καριέρα της εναντίον συναδέλφου της, «μη ανεχόμενη “σκιές” στην επιτέλεση του επιστημονικού έργου της».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2023 από directNEWS.gr πηγή:newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά