Logo

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 9 κατηγορούμενοι για το καρτέλ κοκαΐνης [βίντεο]



 
 

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι 9 από του 10 κατηγορούμενους για τα 105 κιλά κοκαΐνης, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πράξεις της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα.

Ο 68χρονος γιατρός, που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στη δικογραφία που να αποδεικνύει τη συμμετοχή του στη διακίνηση του παράνομου φορτίου. Ακόμη υποστήριξε ότι η Αστυνομία τον θεωρεί «εύκολο στόχο» επειδή παλαιότερα είχε καταδικαστεί για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και καυσίμων.

Για την υπόθεση της κοκαΐνης ήταν κατηγορούμενος ο 38χρονος γιος του, ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Ανάλογα με την περίπτωση σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι (Έλληνες και Αλβανοί) είτε αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων είτε αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στη διακίνηση, όχι όμως στην μορφή που τους καταλογίζεται.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ το φορτίο 105 κιλών κοκαΐνης έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες με χώρα προέλευσης τον Ισημερινό. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με φορτηγό σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο προκειμένου να διακινηθεί στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πώληση της καθαρής κοκαΐνης θα απέφερε στο κύκλωμα κέρδη τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, ενώ από την περαιτέρω διακίνηση τα οικονομικά οφέλη θα κυμαίνονταν από 8 έως 11 εκατ. ευρώ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά