Logo

Κρήτη: Στις 14 Ιουνίου η δίκη για τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία



 
 

Στις 14 Ιουνίου 2023 πρόκειται να εκδικαστεί η υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, που έγινε τον Οκτώβριο του 2017, στη Σητεία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν η 42χρονη βουλγαρικής καταγωγής χήρα του θύματος, Ντέζι Γκοβεντάροβα και ο ομοεθνής εραστής της, Κρασιμίρ Καρσέφ που ήταν αστυνομικός.

Η Γκοβεντάροβα στο πρωτόδικο δικαστήριο κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία και ο 41χρονος πρώην αστυνομικός για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Και στους δύο είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Η 42χρονη αρνείται τη συμμετοχή της στο έγκλημα υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του τότε εραστή της για να διαπράξει το έγκλημα.

Ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός είχε ομολογήσει την πράξη του λέγοντας ότι δολοφόνησε τον καρδιολόγο επειδή απειλούσε το παιδί του όταν έμαθε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την Γκοβεντάροβα.

Οι συγγενείς του θύματος καταθέτοντας στην πρώτη δίκη υποστήριξαν ότι στο έγκλημα συμμετείχαν και οι δυο κατηγορούμενοι επειδή ήθελαν να καρπωθούν τη μεγάλη περιουσία του καρδιολόγου.

Το έγκλημα διαπράχθηκε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017, όταν ο γιατρός κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του από τη Σητεία στο ιατρείο του στον Μακρύ Γιαλό.

Κρυμμένος σε αγριελιές, στη θέση «Πιλαλήματα του Κουτσουρά», ο εραστής της συζύγου του , μόλις είδε το αυτοκίνητο του θύματος άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα. Η πρώτη βολή αιφνιδίασε και τραυμάτισε τον καρδιολόγο ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Όταν όμως βγήκε από το αυτοκίνητο για να ζητήσει βοήθεια ο δράστης τον πυροβόλησε ακόμα δύο φορές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά