Logo

«Noor 1»: Νέα αναβολή στη δίκη για τα ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες



 
 

Για τις 8 Νοεμβρίου 2023 αναβλήθηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η δίκη των επτά καταδικασθέντων για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που τους είχε χορηγήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουλίου, καθώς δεν είχαν προσέλθει διερμηνείς για τους δύο Τούρκους κρατούμενους. Δύο διερμηνείς που είχαν κληθεί, δεν παρουσιάστηκαν σήμερα, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αναβληθεί σε ρητή δικάσιμο.
Εφόσον δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι επτά καταδικασθέντες κινδυνεύουν με ισόβια.

Οι πέντε από τους επτά καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ δύο από αυτούς, ένας Τούρκος και ένας Ιρανός διαφεύγουν στο Βέλγιο και το Ιράν αντιστοίχως. Ο ένας θεωρείται δραπέτης καθώς δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά από πενθήμερη άδεια, ενώ ο δεύτερος που είχε αφεθεί ελεύθερος με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης, απελάθηκε διοικητικά από την Αστυνομία, παρά την απαγόρευση εξόδου από την χώρα…

Ερωτηματικά δημιουργούνται καθώς η Εισαγγελία δεν έχει επιληφθεί για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση με αποτέλεσμα να «κάνει φτερά» ο καταδικασθείς για τους 2,1 τόνους ηρωίνης…

Απορρίφθηκαν αιτήματα αναστολής εκτέλεσης των ποινών

Το ίδιο δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους που υπέβαλαν οι Έλληνες καταδικασθέντες που είχαν αποφυλακιστεί με υφ’ όρον απόλυση και έχουν επιστρέψει στη φυλακή.

Μετά την αναίρεση του Αρείου, αναβίωσε η πρωτόδικη δικαστική απόφαση με την οποία είχαν καταδικαστεί σε ισόβια ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης (ΣΣ στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πάνω από μισός τόνος ηρωίνης του «Noor 1») και ο ναυλωτής του πλοίου Γιώργος Μπουρδούβαλης και σε 18ετη κάθειρξη ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης (ΣΣ στην αποθήκη του οποίου στο Κορωπί βρέθηκε πάνω από ένας τόνος του φορτίου του «λευκού θανάτου»).

Ο Γιαννουσάκης είχε αιτηθεί αναστολή για να φροντίζει τη σύζυγό του που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ο Μπουρδούβαλης γιατί έχει υποστεί εγκεφαλικό και αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα και ο Καρτσώνης γιατί αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας το παιδί του και η σύζυγός του είναι άνεργη.

Και τα τρία αιτήματα απορρίφθηκαν, καθώς δεν προέκυψε στο δικαστήριο πως προκύπτει ανήκεστος βλάβη στη σύζυγο του Γιαννουσάκη, το παιδί του Καρτσώνη και στον ίδιο τον Μπουρδούβαλη, αν παραμείνουν στη φυλακή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2023 από directNEWS.gr πηγή: newsbreak.gr


Τελευταία Δικαστικά