Logo

Θάνατος 17χρονου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός



 
 

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέρθηκε, μετά την απολογία του, ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου  Χρήστου Μιχαλόπουλου το βράδυ του Σαββάτου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή υποστήριξς ότι αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο αστυνομικός, αναφερόμενος στον πυροβολισμό που τραυμάτισε θανάσιμα τον 17χρονο, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων: «Κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, επανειλημμένα φώναζα αστυνομία, κατέβα κάτω. Με το αριστερό μου χέρι, άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο, σκύβοντας στο αυτοκίνητο καθώς αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου».«Ενώ συνέχιζα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίαζε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, να απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Αυτή η βίαιη κίνηση προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ να την τραβήξω».

Σημειώνεται, πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν αυξημένα, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονταν συγγενείς και φίλοι του 17χρονου.

«Δεν μπορεί ο καθένας να σκοτώνει ένα παιδί. Και Ρομά να είναι και Τούρκος να είναι. Αίμα δεν έχουμε όλοι; Δεν μας εχει πλάσει όλους ο Θεός; Πρέπει αυρό να σταματήσει» είπε ο θείος του θύματος στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ήταν καλό παιδί, πήγαινε κάθε πρωί στη δουλειά να συντηρήσει την οικογένειά του, μετά στο σχολείο, δεν το είχε παρατήσει. Και Ρομά να ήταν τι πάει να πει. Ανθρωπος ήταν κι είχε ψυχή» δήλωσε φίλος του 17χρονου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-11-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά