Logo

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο Νορβηγός που σκότωσε σε μπαρ τον αστυνομικό [βίντεο]



 
 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε την Παρασκευή το πρωί (29/12) ο 44χρονος Νορβηγός, που μαχαίρωσε και σκότωσε μετά από καβγά 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ στην οδό Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος) και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Στη συνέχεια ο δράστης οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για αύριο Σάββατο 30/12.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης ο δράστης διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του θύματος για το αν είναι πιο ασφαλής χώρα η Νορβηγία ή η Ελλάδα.

Ο αστυνομικός παρενέβη για να σταματήσει τον καβγά και ο Νορβηγός τον μαχαίρωσε.

Κατά την προανάκριση ο δράστης υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, η παρέα του αστυνομικού ήταν εκείνη που ξεκίνησε τον καβγά ενώ ο ίδιος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο δράστης μένει στην Ελλάδα και ζει με τη σύνταξη που παίρνει από τη Νορβηγία για λόγους ψυχικής υγείας.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία Αυτό που είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, η μέθη, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα».

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά