Logo

Κολωνός: Ξεκινά η δίκη των 26 κατηγορουμένων για το κύκλωμα μαστροπείας - Θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών



 
 

Διεκόπη η δίκη για τη δυσώδη υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. Νωρίτερα έγινε η κλήρωση ενόρκων και η ανάγνωση καταλόγου των 14 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ επικράτησε ένταση λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία. Το «παρών» τόσο η μητέρα της 12χρονης όσο και ο βασικός κατηγορούμενος, Ηλίας Μίχος.

Πρώτη μάρτυρας στο ακροατήριο θα καταθέσει η θεία της ανήλικης.

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το δικαστήριο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε Σώμα με την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που θα πλαισιώσουν τους τρεις τακτικούς δικαστές.

Αμέσως μετά υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας που εκπροσωπεί την 12χρονη αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο συναίνεσαν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Έτσι το δικαστήριο το έκανε δεκτό, ορίζοντας ότι η διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα.

Ένταση στη δίκη

Εν μέσω ισχυρών αποδοκιμασιών και συνθημάτων από συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στο 12χρονο κορίτσι, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του ΜΟΔ ο Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τη «φρίκη στον Κολωνό».

Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, αρκετοί συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ανέμεναν στον διάδρομο πίσω από την γραμμή προστασίας που είχαν φτιάξει οι αστυνομικοί, άρχισαν να φωνάζουν δυνατά συνθήματα αλλά και γιουχαΐσματα.

Η μητέρα επιτέθηκε στον Μίχο

Ένταση, όμως, υπήρξε και εντός της δικαστικής αίθουσας, όταν η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, που είχε μεταφερθεί πρώτη στο δικαστήριο, αντίκρισε τον 55χρονο πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε φωνές, ύβρεις και κατάρες, ενώ κινήθηκε απειλητικά και επιχείρησε να τον λιντσάρει.

Στο επεισόδιο παρενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι την απώθησαν και την οδήγησαν στα κρατητήρια.

Η αδελφή της 12χρονης ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να σταματήσουν να φωνάζουν για να ξεκινήσει η δίκη

Η αδερφή του θύματος της φρικώδους υπόθεσης, μετά από αρκετή ώρα διακοπής του δικαστηρίου εξαιτίας των συνθημάτων που φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, βγήκε από το ΜΟΔ και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο για να μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη. Συγκεκριμένα, στάθηκε μπροστά από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που χώριζε τους συγκεντρωμένους από την κλειστή πόρτα του δικαστηρίου και συναισθηματικά φορτισμένη ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους για τη συμπαράστασή τους, ενώ τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από τον χώρο, διαφορετικά, όπως ανέφερε, δεν θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε εδώ για να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου. Σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ για να ξεκινήσουμε και σας ευχαριστώ», τόνισε.

Αμέσως, πολλοί από τους παριστάμενους αποχώρησαν από τον χώρο, ενώ όσοι έμειναν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα.

«Να τιμωρηθούν όλοι»

Η δικηγόρος της 12χρονης το πρωί της Δευτέρας ανέφερε πως η ανήλικη θέλει «να τιμωρηθούν όλοι».

«Η 12χρονη εξακολουθεί να ισχυρίζεται, να πιστεύει και να λέει ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα. Το κορίτσι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλει να δει τη μαμά της, κλαίει. Είχε έρθει για λίγες ημέρες στην Αθήνα, πήγε στη φυλακή, έκλαιγε, ζήταγε να δει τη μητέρα της. Δεν της το επέτρεψαν. Υπάρχει απόφαση, ενώ η μητέρα βλέπει όλα τα παιδιά, να μη βλέπει το συγκεκριμένο παιδί», προσθέτει η ίδια, σε δηλώσεις της στο Mega. «Η 12χρονη θέλει να τιμωρηθούν όσοι της έκαναν αυτά που της έκαναν. Τους έχει αναγνωρίσει όλους», τονίζει στη συνέχεια.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο Ηλίας Μίχος, η μητέρα της 12χρονης και ο «Μιχάλης» είναι βαρύτατες και συγκεκριμένα:

-Πράξεις άγριας σεξουαλικής βίας
-Διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος ανηλίκου
-Προμήθεια κατοχή και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατά ανηλίκου έχει και η μητέρα της 12χρονης, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα δικαστεί και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, καθώς φέρεται να έστειλε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της σε δύο άντρες, έναντι αμοιβής.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στη μητέρα της 12χρονης

Για την μητέρα της 12χρονης οι δικαστές που εξέδωσαν το βούλευμα παραπομπής σημειώνουν πως «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας, με πράξεις και παραλείψεις της, τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητά συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της, χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και με το να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους, παρά το νεαρόν της ηλικίας της».

Όσον αφορά στον «Μιχάλη» στη δικογραφία αναφέρεται πως προωθούσε το κινητό της 12χρονης σε μέλη συγκεκριμένου chat. «Ο εν λόγω κατηγορούμενος φρόντιζε να ενημερώνει τους υποψήφιους “πελάτες” να διευκρινίζουν στην ανήλικη, όταν πήγαιναν στα ραντεβού, πως ήταν “από τον Μιχάλη”, ώστε να λαμβάνει μέρος του ποσού ως αμοιβή».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-1-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά