Logo

Εισαγγελική έρευνα για το κύκλωμα των εφοριακών



 
 

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτης Καψιμάλης σχετικά με τις καταγγελίες για τη δράση κυκλώματος εφοριακών και λογιστικών γραφείων και την εκβίαση επιχειρηματιών.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ως αφορμή επιστολές που δημοσίευσε η εφημερίδα Documento για τη δράση του κυκλώματος. Οι επιστολές αυτές είχαν αποσταλεί τον Δεκέμβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών.

Σε αυτές ο καταγγέλλων, όπως ανέφερε η εφημερίδα, περιέγραφε τη δράση κυκλώματος, το οποίο αποτελούνταν από υψηλόβαθμα στελέχη του φοροελεγκτικού μηχανισμού και λογιστικά γραφεία. Συγκεκριμένα ο αποστολέας, μεταξύ πολλών άλλων, κατονόμαζε τρία λογιστικά γραφεία, ένα στη λεωφόρο Συγγρού, ένα στον Πειραιά και ακόμη ένα στο Αιγάλεω.

Τα παραπάνω γραφεία έχουν άμεση συνεργασία με στελέχη της ΥΕΔΔΕ «ώστε να προστατεύσουν τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τα γραφεία τους με σκοπό την πρόωρη ενημέρωση και την αποφυγή ελέγχων από την ΥΕΔΔΕ. Επιπρόσθετα όσες επιχειρήσεις αρνούνται να συνεργαστούν με τα συγκεκριμένα λογιστικά γραφεία και δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς του συγκεκριμένου κυκλώματος έχουν τακτικούς ελέγχους από τα συνεργεία ελέγχων της ΑΑΔΕ».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-1-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά