Logo

Υπόθεση Κολωνού: Ισόβια στον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης



 
 

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε στον Ηλία Μίχο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και επιπλέον κάθειρξη 41 έτη για τις κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος στην υπόθεση μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης απο τον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, το ΜΟΔ επέβαλε στον 55χρονο κατηγορούμενο ισόβια για τον βιασμό του παιδιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, δηλαδή 14 έτη για κατάχρηση ανηλίκου, από 12 έτη για μαστροπεία και για πορνογραφία, και τρία έτη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Παράλληλα, ο συνταξιούχος ναυτικός, αναφερόμενος στην υπόθεση ως «Μιχάλης», καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών -12 έτη για διακεκριμένη μαστροπεία και 12 έτη για παιδική πορνογραφία, ενώ για τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές από 13 μήνες έως επτά χρόνια κάθειρξη, κατά περίσταση, για γενετήσια πράξη με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Όσον αφορά την  μητέρα της 12χρονης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για το πλημμέλημα της εκβίασης με αποτέλεσμα να αναμένεται η άμεση αποφυλάκισή της.

Τελικά το Δικαστήριο χορήγησε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης στους 17 από τους 20 καταδικασθέντες.

Έτσι στη φυλακή θα παραμείνει μόνο ο Ηλίας Μίχος, και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης».

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο 55χρονος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών με εκτιτέα τα 20. Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά