Logo

Άγιοι Ανάργυροι: Εισαγγελική παρέμβαση για τη δολοφονία της 28χρονης - Θα διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες αστυνομικών [βίντεο]



 
 

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο η 28χρονη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 39χρονο πρώην σύντροφο της.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διατάξει η ΕΛ.ΑΣ για το ίδιο θέμα.

Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δέχθηκε δύο μαχαιριές στην περιοχή του στήθους, μία από τις οποίες στην καρδιά και άλλες τρεις στην πλάτη και το σβέρκο.

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωσταντία Δημογλίδου δήλωσε μεταξύ άλλων στο τηλεοπτικό κανάλι Star:

«Η συγκεκριμένη κοπέλα όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα. Εξετάζεται ξανά λέω εάν οι ενέργειες των αστυνομικών έγιναν σωστά. Υπάρχουν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και αστυνομικών. Η κοπέλα εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει έξω από το σπίτι της, επειδή αυτό είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να την συνοδεύσει περιπολικό. Δεν είχα καταλάβει τόσο η ίδια, όσο και το πρόσωπο που την συνόδευε ότι την παρακολουθούσε. Υπέθεταν ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κοπέλας και γι’ αυτό ζητούσε να μεταφερθεί με περιπολικό. Προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση».

Η κυρία Δημογλίδου υποστήριξε ακόμη πως το μοιραίο βράδυ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση. «Με μια κλήση στην Άμεση Δράση, όπως και σε κάθε αστυνομικό τμήμα, το περιπολικό βρίσκεται σε λίγα λεπτά εκεί. Αυτό εξήγησαν και στην κοπέλα. Η έκφραση ‘δεν υπάρχει περιπολικό’ δεν υπάρχει για κανένα αστυνομικό τμήμα», τόνισε η κ. Δημογλίδου και κατέληξε λέγοντας:

«Το εάν το πλήρωμα του περιπολικού προέρχεται από το ΑΤ ή την Άμεση Δράση αυτό αφορά την Ελληνική Αστυνομία. Περιπολία υπήρχε κανονικά στην περιοχή. Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση, ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια, όπως και έπραξε. Υπάρχει η κλήση κανονικά που μιλά με την τηλεφωνήτρια και περιγράφει πού ακριβώς βρίσκεται όταν ξαφνικά δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από τον δράστη. Όσο έμεινε ανοικτή η γραμμή η κλήση καταγράφηκε».

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά