Logo

Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και τον Ηλία Κασιδιάρη



 
 

Την ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατά των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες παρήγγειλε μετά το τέλος της έρευνας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα διώκεται και ο κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς σύμφωνα με την έρευνα της κ. Αδειλίνη ήταν ο πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών, καθοδηγώντας τα στελέχη του κόμματος στην προεκλογική τους εκστρατεία.

Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη δεν περιλαμβάνει τον επικεφαλής του κόμματος, Βασίλειο Στίγκα, με βάση τις δημόσιες καταγγελίες του οποίου, για έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του το περασμένο Σεπτέμβριο, εκκίνησε η εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι αυτός επί της ουσίας τους έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές και την πολιτική στήριξη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών που θα ασκήσει τις διώξεις, ζητά την απαγγελία κατηγορίας και στον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, στέλεχος του κόμματος, για τον οποίον προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο Σωτήριος Μεταξάς θα διωχθεί για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλεται η άσκηση ποινικής δίωξης είναι οι εξής:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,

2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ (έχει ανεξαρτητοποιηθεί)

3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ,

4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,

5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,

6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ

8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ

9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ

10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και

11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά