Logo

Ιεράπετρα: Πώς ο θάνατος του 65χρονου Γερμανού «μετατράπηκε» σε ανθρωποκτονία – Στον ανακριτή ο 45χρονος



 
 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου 65χρονου Γερμανού στον Άγιο Ιωάννη Ιεράπετρας τον περασμένο Απρίλιο. Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 45χρονος ναυαγοσώστης, ο οποίος φέρεται -σύμφωνα με τη δικογραφία- να έχει προκαλέσει τον θάνατο του συνταξιούχου οδηγού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ επισκεπτόταν την Ιεράπετρα επί 30 χρόνια, αναπτύσσοντας ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με κάτοικους της περιοχής. Λίγο μετά τη συνταξιοδότησή του διεγνώσθη με καρκίνο στον πνεύμονα, γεγονός που τον οδήγησε, σύμφωνα με το neakriti.gr, να πουλήσει το σπίτι του στη Γερμανία και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιεράπετρα, δίπλα στη θάλασσα.

Όσο ο συνταξιούχος Γερμανός έδινε μάχη με την ασθένειά του, φέρεται να ζήτησε από τους στενούς φίλους του να τον βοηθήσουν ώστε να εγκατασταθεί σε νέο διαμέρισμα που ενοικίασε. Σύμφωνα με το neakriti.gr, όσο περνούσε ο χρόνος δυσκολευόταν να βγαίνει από το σπίτι, όπου τον επισκέπτονταν τα πρόσωπα που τον φρόντιζαν αλλά και λίγοι φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος φερόμενος ως ο δράστης της δολοφονίας του, τον οποίο φέρεται να γνώρισε από κοινούς φίλους τους στην παραλία.

Ο Κλάους Ρούντολφ Σλίμπερ εντοπίστηκε νεκρός στις 7 Απριλίου. Το άψυχο σώμα του εντόπισε η γυναίκα που φρόντιζε για την τροφή και τα φάρμακά του. Επειδή ο 65χρονος ήταν καρκινοπαθής τελικού σταδίου, η γυναίκα υπέθεσε ότι ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια. Στη συνέχεια κάλεσε την Αστυνομία η οποία εντόπισε στο πάτωμα μια στάμπα αίματος από την οποία φαινόταν ότι το άψυχο σώμα του 65χρονου ότι είχε συρθεί.

Ερευνώντας τον χώρο, οι Αρχές δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης στις πόρτες και τα παράθυρα και κάλεσαν τοπικό γραφείο τελετών να παραλάβει τη σορό. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, βρισκόταν και ο 45χρονος φερόμενος ως ο δράστης του φονικού. Για να δοθεί ή όμως η άδεια ταφής, θα έπρεπε να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου. Κλήθηκε ιδιώτης ιατρός από την Ιεράπετρα ο οποίος εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου, αναφέροντας ότι ο 65χρονος κατέληξε από παθολογικά αίτια, αφού άκουσε το ιστορικό της κατάστασης της υγείας του, με τους παριστάμενους να συμφωνούν στο ότι ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.

Τι «έδειξε» το υλικό από τις κάμερες

Μετά την κηδεία του Κλάους, η γυναίκα που τον εντόπισε νεκρό απευθύνθηκε σε ένοικο διαμερίσματος δίπλα σε εκείνο που ενοικίαζε ο Κλάους, ζητώντας να δει τι έχει καταγράψει η κάμερά του, που είναι στραμμένη στην κοινόχρηστη σκάλα και στην είσοδο των δύο διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, από τις κάμερες φάνηκε ότι το βράδυ του Σαββάτου, ένας άνδρας εισήλθε στην πολυκατοικία, χτύπησε το κουδούνι, φωνάζοντας τον Κλάους. Ο 65χρονος του άνοιξε και στη συνέχεια δέχθηκε σπρωξιά, ενώ ακούστηκαν ήχοι από την πτώση του αλλά και κραυγές από το εσωτερικό του σπιτιού. Ο άγνωστος άντρας φέρεται να φορούσε γάντια, κουκούλα, μάσκα με γενειάδα, αλλά και ιδιαίτερα ρούχα. Παρέμεινε εντός του διαμερίσματος του Κλάους περίπου 25 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με ψυχραιμία.

Βλέποντας τι κατέγραψε η κάμερα, ο γείτονας και η γυναίκα που φρόντιζε τον Κλάους προέβησαν σε σχετική καταγγελία στο τοπικό ΑΤ. Οι Αστυνομικοί συγκέντρωσαν υλικό και από άλλες κάμερες στη γειτονιά, με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη, ζητώντας από την Εισαγγελία να εκδώσει αμέσως ένταλμα σύλληψης.

Τα σενάρια και οι καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει αποκλειστεί η περίπτωση εγκλήματος με ερωτικά κίνητρα, αλλά και της σύνδεσης των δύο ανδρών με υποθέσεις ναρκωτικών. Η εκτίμηση που υπερισχύει κάνει λόγο για έγκλημα οικονομικής φύσεως.

Η ιατροδικαστική εξέταση φανέρωσε την ύπαρξη δύο τραυμάτων στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 65χρονου χωρίς να έχει διευκρινιστεί από πού προέρχονται, ενώ αναμένονται και άλλες εργαστηριακές ιστολογικές εξετάσεις.

Σήμερα, Πέμπτη, θα ξεκινήσει η κύρια ανάκριση και θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή στα Δικαστήρια της Νεάπολης όλοι οι μάρτυρες που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής για την υπόθεση αυτή στην Ελληνική Αστυνομία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-4-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά