Logo

Μαγνησία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Μία γυναίκα νεκρή [φωτο]



 
 

Μία ασθενής από την περιοχή του Αλμυρού, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα taxydromos.gr, επικαλούμενη ενημέρωση από το Αχιλλοπούλειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς ώρας το περιστατικό δεν έχει συσχετιστεί με όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου.

Παράλληλα, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση. Οι υγειονομικές αρχές είναι σε συναγερμό μετά την εμφάνιση 100 και πλέον κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στα χωριά του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου.

Μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση στο νερό της περιοχής, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να κρίνει ακατάλληλο προς πόση και ανθρώπινη χρήση το νερό.

Τη Δευτέρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ από Λάρισα και Αθήνα, λαμβάνουν νέα δείγματα από τις γεωτρήσεις, τη δεξαμενή και το δίκτυο ύδρευσης, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που έγιναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η ενημέρωση από το Αχιλλοπούλειο

Από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου έχουν νοσηλευτεί στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ.

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας

Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής ΑΕΕ – Εγκεφαλικό επεισόδιο

Μια ασθενής που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 2/6 και απεβίωσε 3/6 4:20 από την περιοχή του Αλμυρού

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το 1 που προσήλθε 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό.

Μοιράζουν νερά

Η ΔΕΥΑ αναζητά για ποιον λόγο μολύνθηκαν οι γεωτρήσεις που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ ο δήμαρχος δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, όπου μοιράζονται νερά στον πληθυσμό, σύμφωνα με το gegonota.news. Στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα. Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά