Logo

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Απόστολος Λύτρας [βίντεο]



 
 

Στα δικαστήρια στην Ευελπίδων και στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών μεταφέρθηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης χθες, που σχετίζεται με την παραβίαση περιοριστικών όρων για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος. Ο 52χρονος δικηγόρος, εμφανίστηκε στην αστυνομία χθες το απόγευμα μετά την έκδοση του εντάλματος και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο Απόστολος Λύτρας προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, υπέβαλε χθες τα ξημερώματα μήνυση σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τους όρους, γιατί πήγαν στο σπίτι της, η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και ένας δικηγόρος και έβαλαν το κλειδί στην πόρτα, αλλά και γιατί προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της στέλνοντάς της μηνύματα.

Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν πήγε να παραδοθεί, ανέφερε: 

«Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο.

Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μόνο χθες η αστυνομία προχώρησε σε 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ερωτηθείς για το εάν όλες οι γυναίκες απολαμβάνουν την ίδια προστασία με τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, ήταν ξεκάθαρος: «απολύτως, ίσως και περισσότερο ακόμη. Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button και κάθε βράδυ έχουμε μεταφορά σε δομές, πολλές γυναίκες και με τα παιδιά τους….πρέπει να πάρουν ένα μήνυμα όλοι οι κακοποιητές: “Το μέλλον τους δεν είναι καλό” ότι ανοίγουν στόματα και η τιμωρία για όλους θα είναι αυστηρή».

Ο γνωστός ποινικολόγος, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του, αναζητούνταν για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί στις διευθύνσεις που είχε δώσει ότι θα διαμένει αλλά ούτε στο κινητό του τηλέφωνο. Τελικά παραδόθηκε αργά το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης.

Tο βράδυ της Τρίτης η σύζυγος του ποινικολόγου ενεργοποίησε το panic button, αφού σύμφωνα με την κατάθεσή της, είδαν να μπαίνουν στο σπίτι όπου διέμενε, ο δικηγόρος και η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου καθώς και η μεγάλη του κόρη.

Στη μήνυση του θύματος αναφέρεται «να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δυο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα το οποίο, ο μόνος που έχει στην κατοχή του είναι ο κατηγορούμενος σύζυγός μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης».

Σημειώνεται ότι σε μήνυση κατά της συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, προχώρησε χθες ο Απόστολος Λύτρας.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2024 από directNEWS.gr πηγή:ΕΡΤ


Τελευταία Δικαστικά