Logo

Σκάνδαλο υποκλοπών: Έφοδος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ



 
 

Σε μια κατά τα φαινόμενα αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που έκανε έφοδο στα γραφεία της ΕΥΠ συνοδευόμενος από πραγματογνώμονες, για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τα γραφεία της ΕΥΠ στην Κατεχάκη με σκοπό να διασταυρώσει ποιά και πόσα πρόσωπα από όσα παρακολουθούσε η ΕΥΠ ταυτίζονται με πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή δεν αρκέστηκε σε σχετικές καταθέσεις και επειδή η ΑΔΑΕ, όταν προσπάθησε να διασταυρώσει το ίδιο γεγονός, βρέθηκε σε τοίχο άρνησης από την πλευρά της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε εντοπίσει 92 αποδέκτες μηνυμάτων SMS με απόπειρα εγκατάστασης κατασκοπευτικού Predator.

Συγκρίνοντας τις λίστες της ΕΥΠ με αυτήν της ΑΔΑΕ ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναζητά αν υπήρξε ενιαίο κέντρο πίσω από τις παρακολουθήσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-6-2024 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά