Logo

Κύκλωμα εκβιαστών: Προφυλακίστηκαν ακόμα 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και η «Νάνσυ»



 
 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, ακόμα πέντε κατηγορούμενοι του κυκλώματος, που εκβίαζε επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, μεταξύ αυτών, είναι και οι δύο φερόμενοι αρχηγοί του κυκλώματος.

Η δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από έξι φερόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια για τις απολογίες τους, ενώ χθες απολογήθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι δύο εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Μετά την απολογητική διαδικασία σήμερα, τον δρόμο για την φυλακή παίρνουν η 43χρονη που εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης και ο 64χρονος συγκατηγορούμενος της για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης προφυλακιστέος κρίθηκε και κατηγορούμενος, συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δυο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών.

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να έκανε μικροδουλειές της ομάδας.

Και οι 14 κατηγορούμενοι είναι, ανά περίπτωση, αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν την δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία στόχευε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Συνολικά για την υπόθεση οι δικαστικές αρχές έκριναν επτά κατηγορούμενους προσωρινά κρατούμενους και άλλους επτά ελευθερίας με την επιβολή όρων.

Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα χρήματα τα μέλη της οργάνωσης

Μέσα σε τάπερ, τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτες και εξώφυλλα περιοδικών, βρέθηκαν τα χρήματα που αποσπούσαν από τους επιχειρηματίες τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας.

Η όμορφη «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους φέρονται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο βίος της φερόμενης ως αρχηγού, η οποία απολογείται σήμερα, ήταν πολυτελής, αφού στην κατοχή της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες πανάκριβα ρολόγια.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-7-2024 από directNEWS.gr πηγή: enikos.gr


Τελευταία Δικαστικά