Logo

Ελεύθερος με όρους ο Απόστολος Λύτρας - Δικάζεται για πλημμέλημα



 
 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το βούλευμά του, διέταξε την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, που κατηγορείται ότι χτύπησε και τραυμάτισε την πρώην σύζυγό του.

Με το ίδιο βούλευμα μετατράπηκε η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που αντιμετώπιζε σε πλημμέλημα.

Έτσι ο Απ. Λύτρας θα καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων – κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο είναι:απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων. Τού επιτρέπεται επικοινωνία μόνο λόγω ύπαρξης κοινού ανήλικου τέκνου μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων αμφοτέρων και μάλιστα η παράδοση και παραλαβή του παιδιού από τη μητέρα του ή από άτομο που αυτή έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξω από το ΑΤ του τόπου κατοικίας της τελευταίας. Κατά παράδοση-παραλαβή του παιδιού, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που το συνοδεύει. Επιπλέον του επιβάλλεται συμμετοχή σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

Την αποφυλάκισή του είχε ζητήσει και η σύζυγός του Σοφία Πολυζογοπούλου επίσης δικηγόρος αναφέροντας σε υπόμνημά της:

«Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».

Η ανακοίνωση του συνηγόρου του

Ο Πέτρος Πανταζής, πληρεξούσιος δικηγόρος   του Απ. Λύτρα μετά την έκδοση του βουλεύματος εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-9-2024 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά