Logo

Θεσσαλονίκη: Συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο 21χρονου ΑμεΑ σε ίδρυμα [βίντεο]



 
 

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τον θάνατο του 21χρονου ΑμεΑ στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2021.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κατερίνης βρίσκεται σήμερα ο φροντιστής του ιδρύματος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε θανατηφόρα σωματική βλάβη στον 21χρονο.

Λίγο νωρίτερα ολοκλήρωσε την συγκλονιστική κατάθεσή της, η μητέρα του άτυχου 21χρονου. «Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να είναι χαρούμενος ο Πάρης», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι το παιδί το έβλεπαν διαρκώς χτυπημένο.

«Είχα βαρεθεί να ρωτάω όταν το έβλεπα ότι είναι χτυπημένος. Μας έλεγαν ότι αυτοτραυματιζόταν και στην αρχή τους πιστεύαμε», τόνισε, ενώ όταν τον είδε μετά το θάνατο του, είπε ότι «ήταν πολύ χτυπημένος, από πάνω μέχρι κάτω, τον είχα δει στο νοσοκομείο πριν τρεις μέρες που είχε πάει στο νοσοκομείο για άλλη αιτία και δεν είχε τέτοια χτυπήματα. Αυτός που τον χτυπούσε έδειχνε ότι δεν σταματούσε. Δεν τον πήγα στο ίδρυμα για να μου τον σκοτώσει».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρθηκε παράλληλα στη μαρτυρία μιας άλλης μητέρας που της υπέδειξε τον κατηγορούμενο ως το πρόσωπο που χτύπησε, όπως και μιας υπαλλήλου, στην οποία αναφέρθηκε και ο πατέρας στην κατάθεσή του.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και επέμεινε, όπως ανέπτυξε και ο συνήγορός του, ότι τα τραύματα προήλθαν από άλλο περιθαλπόμενο με μία πλαστική παντόφλα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-10-2024 από directNEWS.gr πηγή:enikos.gr


Τελευταία Δικαστικά