Logo

Η Δικαιοσύνη απορρίπτει την αγωγή Δημητριάδη κατά της «Εφ.Συν.» και των Reporters United



 
 

Μια δικαίωση για την Εφ.Συν. και τους Reporters United, καθώς η Δικαιοσύνη απέρριψε την πρώτη αγωγή Δημητριάδη στο σύνολό της και κατ' ουσίαν. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είχε στραφεί εναντίον της Εφ.Συν. και των Reporters united για τη δημοσίευση έρευνάς τους, η οποία συνέδεε τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το Predator.  Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κ. Δημητριάδη, και αποδέχθηκε ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των R.U. δεν είχε ψευδές περιεχόμενο ούτε υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο. Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά ο κ Δημητριάδης παραιτήθηκε και ξεκίνησε μια ολόκληρη βιομηχανία αγωγών εις βάρος πολλών ΜΜΕ τα οποία έκαναν σύνδεση του ονόματός του με τις παρακολουθήσεις. Μια δεύτερη αγωγή του κ. Δημητριάδη εις βάρος της Εφ. Συν. θα εκδικαστεί τους επόμενους μήνες.

Το θέμα είχε πάρει και διεθνείς διαστάσεις με την Σόφι Ιντ' Βελντ να κάνει ανάρτηση στο Χ.

«Η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ και της δημοσιογραφικής έρευνας για το σύστημα των παράνομων παρακολουθήσεων, τον ρόλο του Predator και του Μεγάρου Μαξίμου κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως σε μια πληγή που παραμένει ανοιχτή για την δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα», επισημαίνει η Νέα Αριστερά στο σχόλιό της για τη δικαστική απόρριψη της slapp αγωγής του πρωθυπουργικού ανιψιού.

Η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς  για την απόρριψη του SLAPP του Γρηγόρη Δημητριάδη σε βάρος της Εφ.Συν. και των Reporters United

«Η απόρριψη από τη δικαιοσύνη της αγωγής του Γρηγόρη Δημητριάδη σε βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών και των Reporters United είναι δικαίωση για την ερευνητική δημοσιογραφία, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία. 

Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της πλευράς Δημητρiάδη και αποδέχθηκε ότι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Reporters United δεν είχε ούτε ψευδές ούτε υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενo.

Ο κ. Δημητριάδης, που λίγο αργότερα, αφού χρεώθηκε πολιτικά το σκάνδαλο των υποκλοπών, εξωθήθηκε σε παραίτηση, έστησε βιομηχανία αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Η φάμπρικα των SLAPPs απασχόλησε έντονα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ελλάδα βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ερευνών για την ποιότητα της Δημοκρατίας και την Ελευθερία του Τύπου.

Η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ και της δημοσιογραφικής έρευνας για το σύστημα των παράνομων παρακολουθήσεων, τον ρόλο του Predator και του Μεγάρου Μαξίμου κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να χυθεί άπλετο φως σε μια πληγή που παραμένει ανοιχτή για τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2024 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά