Logo

Αθώος για βιασμούς των εγγονιών του, μετά από μήνες φυλακής, ο 72χρονος κηδεμόνας τους [βίντεο]



 
 

Επί πέντε χρόνια σύρεται σε εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία, δικαστικές αίθουσες και κελιά ένας ηλικιωμένος που κλήθηκε να αναλάβει ην επιμέλεια των εγγονιών του όταν ο γιος και η νύφη του, μετά το διαζύγιό τους, κρίθηκαν ακατάλληλοι για την ανατροφή τους.

Στην υπόθεση αυτή που απασχόλησε τη δικαιοσύνη στη Θεσσαλονίκη, ο 72χρονος βρέθηκε στη φυλακή για σχεδόν εννέα μήνες, μετά από τρεις καταγγελίες της πρώην νύφης -που εμφανίστηκε επτά χρόνια αργότερα - ότι ασελγούσε στα πέντε εγγόνια του και μέχρι σταδιακά οι καταγγελίες αυτές να αποδειχθούν ψευδείς. 

Η πρώτη καταγγελία έγινε το 2019, όταν η νύφη του τον κατήγγειλε πως βίασε τις δύο εγγονές του, των οποίων ο 72χρονος είχε την επίβλεψη. Για αυτήν την καταγγελία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κιλκίς, το 2023, όπου αθωώθηκε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών.

Το 2021, η μητέρα των παιδιών προχώρησε σε δεύτερη καταγγελία ότι βίασε τα άλλα δύο του εγγόνια. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο 72χρονος πέρασε εννέα μήνες στη φυλακή, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία του και να απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους.

Η νύφη του τον κατήγγειλε ξανά, με την κατηγορία ασέλγησε σε βάρος του πέμπτου εγγονού του.

Την περασμένη Παρασκευή, ο 72χρονος κρίθηκε αθώος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και αποφυλακίστηκε. Σημειώνεται, πως σε κανένα δικαστήριο δεν έχει παρευρεθεί η καταγγέλλουσα, ούτε και τα ανήλικα εγγόνια του. Παρά μόνο στην τελευταία ανάκριση, πριν από 10 ημέρες, όπου ο εγγονός - ο φερόμενος ως παθών - κατέθεσε ότι «όλα είναι ψευδή με έβαζε η μάνα μου και τα έλεγα».

Ο 72χρονος μιλώντας στο makthes.gr περιέγραψε το μαρτύριο όλων αυτών των ετών: «Είναι όλα ψέματα. Δεν τα πείραξα καθόλου εγώ τα εγγόνια μου. Ίσα ίσα τα προστάτευα γιατί ήμουν αυστηρός παππούς. Είμαι πολύ χαρούμενος μετά τη δεύτερη αθώωσή μου. Όλη την νύχτα δεν κοιμάμαι και παρακαλάω τον Θεό. Εγώ δεν πείραξα κανένα παιδί. Τα μεγάλωσα αυτά τα παιδιά».

Ο δικηγόρος του 72χρονου μίλησε στο Mega για την υπόθεση: «Μιλάμε για τρεις καταγγελίες, κακουργήματα, με τη μάνα να βάζει τα παιδιά να πλάθουν ιστορίες. Το τρίτο εγγόνι έκανε σαφή δήλωση πως η μητέρα τους έβαζε να τα λένε, για οικονομικούς λόγους. Το παιδί είπε πως η μητέρα τα εκβίαζε. Ο 72χρονος στη φυλακή κόντεψε να πεθάνει και δεν θα έβλεπε τη δικαίωσή του. Δεν άντεχε το στίγμα».

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2024 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά