Προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση μία φορά το μήνα στο Α.Τ., υψηλή εγγυοδοσία, και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) αφέθηκαν απόψε, και οι 7 εμπλεκόμενοι που είχαν συλληφθεί για το σκάνδαλο της πολεδομίας της Ρόδου.
Ειδικοτερα αφέθησαν ελεύθεροι:
- ο ιδιώτης αρχιτέκτονας με εγγύηση 70.000 ευρώ
- ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης με εγγύηση 30.000 ευρώ
- ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για το αρχείο της Υπηρεσίας με εγγύηση 40.000 ευρώ
- η προϊσταμένη του Τμήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών με εγγύηση 100.000 ευρώ
- ο προϊστάμενος του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών με εγγύηση 50.000 ευρώ
- έτερος υπάλληλος της Πολεοδομίας με εγγύηση 20.000 ευρώ
- η ιδιώτης – μηχανικός με εγγύηση 60.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη Ροδιακή, οι συγγενείς των κατηγορουμένων, που βρίσκονταν στο δικαστικό μέγαρο καθόλη τη διάρκεια της απολογίας τους, ξέσπασαν σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης Εισαγγελέως κι ανακριτή.
Οι επτά εμπλεκόμενοι, προσήχθησαν διαδοχικά, το πρωί της Δευτέρας και απολογήθηκαν, για συνολικά 13 ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Μεταξύ αυτών κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, υπεξαγωγή εγγράφων από υπάλληλο κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κ.ά.. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.
Στο μεταξύ, η έρευνα για την υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αρχές, ειδικά μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων στον ανακριτή Ρόδου, κατά την διάρκεια των οποίων φαίνεται ότι δόθηκαν, πρόσθετα στοιχεία από τους ίδιους, γεγονός που θα αξιολογηθεί και θα εκτιμηθεί από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2025 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr