Logo

Εξοπλιστικά: ''Μοίρασε'' μίζες 52 εκατ. ευρώ σε τρίτους ο Μιχάλης Ματαντός



 
 

eksoplistika 24-1-2014Ο εφοπλιστής και υπεύθυνος της ΜΙΕ, Μιχάλης Ματαντός, κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, την Πέμπτη...

παραδέχθηκε ότι έλαβε περί τα 29 εκατομμύρια ευρώ ως μίζα για τα υποβρύχια.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος, μετά τη μαραθώνια απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ, κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις του ανακριτή και για τον τρόπο με τον οποίο μοιράζονταν το "μαύρο"χρήμα.  

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Πόσα τελικά χρήματα λάβατε για τα υποβρύχια 209 και 214; Εκτός από τον λογαριασμό αυτό στη MIE SA Λουκέρνης λάβατε ποτέ άλλη αμοιβή από την κοινοπραξία σε άλλους λογαριασμούς δικούς σας στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή αλλού;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Έχω αναλυτικά αναφερθεί στις Γερμανικές Αρχές για τις συμβάσεις που υπέγραψα με τη FERROSTAAL.

Επαναλαμβάνω ότι τον Οκτώβριο του 2003 έγινε για λόγους συμμόρφωσης προς τον ΟΟΣΑ μια νέα συμφωνία με το Βερετέκι όπου αναφερόταν ως ποσοστό της προμήθειας μου το 5%.

Τελικά μου καταβλήθηκε περίπου το 2,5% επί της γερμανικής προμήθειας που ανερχόταν σε 1,8 δισ. περίπου. Έτσι εγώ έλαβα με επιφύλαξη περί τα 28-29 εκατομμύρια ευρώ και έδωσα περίπου 51-52 εκατομμύρια σε τρίτους σύμφωνα με τις εντολές τους. Σύνολο καταβολών, 80 εκατομμύρια όλα στη UBS Λουκέρνης και κανένα άλλο ποσό σε κανένα άλλο λογαριασμό. Αλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός


Τελευταία Δικαστικά