Logo

Τα ονόματα των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων



 
 

ypovryxia

Τους φυσικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου του γερμανικών υποβρυχίων Type 214 έχουν τοποθετήσει οι εισαγγελικές αρχές στη λίστα των κατηγορουμένων.

Πρόκειται για 29 ονόματα που σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Οικονομικού εγκλήματος διώκονται για κακουργηματικές πράξεις ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Στη λίστα των κατηγορουμένων είναι οι Μιχάλης Ματαντός (εφοπλιστής), ο συνεργάτης του Αντώνης Χάγιας και ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος. Και οι τρεις εμφανίζονται να είναι μεσάζοντες της HDW.

Τέταρτος στη λίστα είναι ο Ιωάννης Μπέλτσιος επί χρόνια προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού.

Στο κατηγορητήριο βρίσκεται και ο Νομάρχης Πειραιά και νυν πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Μίχας. Ο Ι. Μίχας, πρώην συνδικαλιστής των ναυπηγείων, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μαζί του κατηγορούνται και οι πρώην συνδικαλιστές Σταύρος Μαρκάτος και Γιώργος Κοντάκης.

Εξάλλου, κατηγορούμενος είναι και ο Ιωάννης Σμπώκος πρώην γ.γ. στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ δίωξη ασκήθηκε και εναντίον του Σπύρου Τραυλού, πρώην γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη κατηγορητήριο εμφανίζεται και ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην διοικητής Ναυπηγείων, όπως και το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας.

Εκτός από τους προαναφερόμενους η λίστα των κατηγορουμένων περιέχει μερικά ακόμα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φέρονται να είχαν αποφασιστικό ρόλο στο όλο σκάνδαλο.

Τα ονόματά τους είναι:

Αλέξανδρος Παπαντωνίου, Μιχάλης Νομικός, Εμμανουήλ Σαρτζετάκης, Γιώργος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γιώργος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Ιωάννης Μανωλέμης, Γιώργος Καλίρης, Γιώργος Παλαιολογόπουλος, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Μανούσος Παραγιουδάκης, Γιώργος Αθανασάκης, Δημήτρης Πουλιέζος, Νικόλαος Λεονταρίτης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης και Νικόλαος Παρασκευόπουλος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-9-2011 από directNEWS.gr πηγή:defencenet

σχετικά θέματα:

Σκάνδαλο υποβρυχίων: Ποινική δίωξη σε βάρος 29 προσώπων


Τελευταία Δικαστικά