Logo

Τα μαζεύει ο Βγενόπουλος μέσω του δικηγόρου του: Δεν μήνυσα ποτέ τη Θάνου, αλλά μία απατεώνισσα



 
 

vgenopoulos 8-9-2016Τα γυρίζει, μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφορικά με τη μήνυση που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάϊο εμπλέκοντας την πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε υπόθεση απόπειρας δωροληψίας. Σύμφωνα με όσα είπε κατά την αγόρευσή του στη δίκη...

που διεξάγεται στο Εφετείο Αθηνών μετά από μήνυση του Βγενόπουλου κατά του Κώστα Βαξεβάνη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο εντολέας του δεν έχει μηνύσει ποτέ την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, παρά μόνο μια απατεώνισσα η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα της Βασιλικής Θάνου.

«Ο κ. Βγενόπουλος δεν μήνυσε την κ. Θάνου. Μήνυσε κάποια κυρία που εμφανιζόταν και μιλούσε για λογαριασμό της κ. Θάνου. Ποτέ δεν έχει πει ο κ. Βγενόπουλος ότι του ζήτησε χρήματα η κ. Θάνου. Η μήνυση του κ. Βγενόπουλου δεν έγινε κατά της κ. Θάνου. Έγινε κατά της κυρίας αυτής που λοιδορούσε το όνομα της κ. Θάνου. Είναι λάθος να προσπαθείτε να εμφανίσετε τον κ. Βγενόπουλο ως αντίδικο της κ. Θάνου. Γιατί αυτό μπορεί να εμπεριέχει και πίεση στους κ. δικαστές ότι έχουν απέναντί τους τον αντίδικο της κ. Θάνου. Δεν βάλλει ο κ. Βγενόπουλος κατά της κ. Θάνου. Βάλλει κατά μίας απατεώνισσας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ίδιος ο Βγενόπουλος, σε συνέντευξή Τύπου που είχε δώσει στις 11 Μαΐου είχε δηλώσει επί λέξει ότι «υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών για την πιθανολογούμενη τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων και δη της δωροληψίας υπαλλήλου δικαστικού λειτουργού, εμπορίας επιρροής, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και τυχών άλλων. Στις πράξεις αυτές φαίνεται ότι εμπλέκονται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, μια επιχειρηματίας φίλη της και άλλα ενδεχομένως συγγενικά της πρόσωπα».

Ο Βγενόπουλος είχε ισχυριστεί συγκεκριμένα ότι του ζητήθηκε να ακολουθήσει τη διαδικασία του «βιβλίου», δηλαδή να τοποθετήσει χαρτονομίσματα σε βιβλία και να τα παραδώσει, πράγμα το οποίο, όπως είχε πει, δεν έκανε. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία και τη μήνυση που κατέθεσε «οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται μεταξύ άλλων με τις δικαστικές διαδικασίες έκδοσης στην Κύπρο των στελεχών της MIG κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κ. Θάνου κατά της εισαγγελέως Εφετών κ. Γεωργίας Τσατάνη».

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν ο Τύπος άρχισε να βοά από τις καταγγελίες του για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο Βγενόπουλος άφηνε να εννοηθεί ότι η μήνυση έχει κατατεθεί εις βάρος της. Όταν μάλιστα μετά από έναν μήνα, στις 24 Ιουνίου, η Βασιλική Θάνου δημοσιοποίησε εξώδικο προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον ΣΚΑΪ ο οποίος είχε μεταδώσει ζωντανά τη συνέντευξή Τύπου του, ο επιχειρηματίας με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη λύπη του «διότι η κ. Θάνου, για λόγους που ασφαλώς η ίδια γνωρίζει, δεν επέλεξε να αναμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εις βάρος της και προτίμησε τη μη αρμόζουσα για τη σοβαρή αυτή υπόθεση επικοινωνιακή αντιδικία». Ο Βγενόπουλος δηλαδή επιβεβαίωνε ότι η μήνυση αφορά τη Βασιλική Θάνου.

Το γιατί και πώς τα δεδομένα άλλαξαν και ξαφνικά η μήνυση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου μετατράπηκε σε μήνυση κατά «μιας απατεώνισσας που χρησιμοποιούσε το όνομά της» είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Βγενόπουλος ή ο συνήγορός του.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-9-2016 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras


Τελευταία Δικαστικά