Logo

Χαλκίδα: Ισόβια κάθειρξη στον «μαϊμού» γιατρό της Σκύρου, Γιάννη Καστάνη [βίντεο+φωτο]



 
 

kastanhs1a 13-9-2016Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας επέβαλε  ισόβια κάθειρξη στον Γιάννη Καστάνη, που επί 13χρόνια όχι μόνο παρίστανε τον γιατρό, αλλά ήταν και διευθυντής σε νοσοκομείο στη Σκύρο. Ο καταδικασθείς, που έγινε γνωστός στο  Πανελλήνιο ως ο "γιατρός με τη Φεράρι" για τα ακριβά γούστα του - είχε...

μέχρι και ιδιωτικό αεροσκάφος - και τον λαμπερό τρόπο με τον οποίο ζούσε, κατά τη διάρκεια της δίκης εξακολουθούσε να υποστηρίζει πως είναι γιατρός.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πτυχίο του, και συγκεκριμένα οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο της Ρώμης ''La Sapienza'', τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, ήταν πλαστοί.

Κατά την απολογία του ο Γιάννης Καστάνης ισχυρίστηκε πως δεν  γνώριζε ότι το πτυχίο του ήταν πλαστό και ότι έκανε κανονικά το αγροτικό του, όπως όλοι οι γιατροί. Είπε ότι έδωσε κανονικά εξετάσεις και ότι πέρασε με υψηλό βαθμό στην Αθήνα.

kastanhs1 13-9-2016

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για απάτη κατά του ελλληνικού δημοσίου από την οποία η προκληθείσα ζημία ανέρχεται στα 667.000 ευρώ, όσες ήταν και οι αποδοχές που έλαβε τα 13 χρόνια που ήταν διευθυντής στο νοσοκομείο της Σκύρου 

kastanhs2 13-9-2016

Συγκατηγορούμενος του Γιάννη Καστάνη στην υπόθεση ήταν ο Βασίλης Κανάκης, ο οποίος παρίστανε στη Σκύρο τον ακτινολόγο, ενώ ήταν φωτογράφος. Ο Βασίλης Κανάκης, που εκπροσωπήθηκε στη δίκη από το συνήγορό του, καταδικάσθηκε σε δις ισόβια, καθώς οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ήταν δύο. 

kastanhs4 13-9-2016

Υπενθυμίζεται, ότι η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας.  Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης, καθώς από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Ο  Γιάννης Καστάνης είχε συλληφθεί στην Αμερική και στις 15 Φεβρουαρίου 2016 μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας. Λίγες μέρες αργότερα προφυλακίστηκε. 

Ως συνήγορος υπεράσπισης του Γιάνη Καστάνη παρέστη στο δικαστήριο ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος δήλωσε στο EviaZoom.gr: «Ήταν μια αυστηρή αλλά δίκαιη απόφαση. Την αποδεχόμαστε. Βεβαίως οι βλάβες κατά του δημοσίου πρέπει να τιμωρούνται και βεβαίως γιαυτό υπάρχουν και οι εφέσεις για να τα χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι. Αυτό θα κάνουμε, αποχωρούμε ικανοποιημένοι από την διαδικασία και στο εφετείο θα τα ξαναπούμε.» 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-9-2016 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά