Logo

Αρχίζει η δίκη για τα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου



 
 

taxidromiko tamieutirio 19-9-2016Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 35 κατηγορούμενοι, οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν – κατά περίπτωση – για...

αδικήματα όπως απιστία και απάτη (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου) και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Η υπόθεση αφορά σε δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008-2010, οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Μεταξύ των προσώπων που θα καθίσουν στο εδώλιο για την υπόθεση, είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως ο πρώην επικεφαλής του ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης και η Αναστασία Σακελαρίου, που ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες, όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.

Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών Μαρίας Σουκαρά-Κατσικάρδη προς το Συμβούλιο Εφετών, η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από την υπόθεση ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ, «με τη συνολική ανεπάρκεια των προβλέψεων να ξεπερνά τα 88 εκατομμύρια ευρώ».

Η δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 με παραγγελία της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Στις 9 Ιανουαρίου του 2014 μετά από εξονυχιστική έρευνα, η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου άσκησε ποινικές διώξεις και μέσα σε ένα πόρισμα 150 σελίδων περιέγραφε τα φερόμενα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε διάφορους επιχειρηματίες, χωρίς καμία εξασφάλιση, χωρίς να αποπληρώνονται, καθώς και τις διαδρομές για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά