Logo

Μήνυση κατέθεσε η Ν.Δ. στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις τηλεοπτικές άδειες



 
 

kanaliaΜηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η μήνυση αφορά...

όλα τα στάδια του διαγωνισμού, δηλαδή όχι μόνο τη διενέργειά του, αλλά και τον έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων καναλαρχών ή των υπερθεματιστών.

Εξάλλου, μηνυτήρια αναφορά κατά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου και των πέντε μελών της Επιτροπής που διενήργησαν τον έλεγχο πόθεν έσχες των υπερθεματιστών κατέθεσε και ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA.

Η μήνυση αφορά το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν.1608/50 «περί καταχραστών του Δημοσίου» και ειδική αναφορά γίνεται στο πόθεν έσχες του Καλογρίτσα.

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

"Από χτες είχαμε επισημάνει ότι το μόνο που δεν έχει κάνει η ΝΔ είναι να παραστεί στο ΣτΕ ως συνήγορος των καναλαρχών. Τελικά, μετά τις ευθείες παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, αποφάσισε η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει μήνυση, δια βουλευτών της, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

"Κατανοούμε τον πανικό και τις παλινωδίες της ΝΔ, που αναγκάζεται να αλλάζει γραμμή κάθε εβδομάδα, τρέχοντας πίσω από τις πρωτοβουλίες των επιχειρηματικών συμφερόντων που εξυπηρετεί. Άραγε, μετά τις κομματικές ανακοινώσεις, τώρα συντάσσουν και μηνύσεις μαζί με τους επιχειρηματίες;

Οι μόνοι που απειλούνται από την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων είναι όσοι οικοδόμησαν ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και διαπλοκής".

"Την ίδια ώρα, και προφανώς προς μεγάλη λύπη του κ. Μητσοτάκη, στα δημόσια ταμεία έχουν ήδη εισρεύσει τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ από τους υπερθεματιστές που καταβάλλουν την α' δόση. Με αυτά τα χρήματα, η κυβέρνηση θα στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες. Η ΝΔ ας επιμένει ότι θα τα επιστρέψει στους καναλάρχες" αναφέρει ως υστερόγραφο ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά