Logo

Διαφωνεί ο ιατροδικαστής της υπεράσπισης για τις συνθήκες θανάτου της Άννυ



 
 

diki anni 4-10-2016Εκ διαμέτρου αντίθετη γνώμη από εκείνη του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ν. Καρακούκη, ότι η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε εν ζωή, εξέφρασε ο ιατροδικαστής που κλήθηκε από την υπεράσπιση, καταθέτοντας...

στη δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Άννυ δεν ήταν ζωντανή όταν τεμαχίστηκε, ενώ εκτίμησε ότι το παιδί πέθανε από φυσιολογικά αίτια, πιθανόν χρήση ηρωίνης.

Ο κ. Γαλεντέρης επικαλέστηκε εμετό που βρέθηκε πάνω σε κουβέρτα, στο διαμέρισμα της Μ. Βόδα. «Στις πρώτες φορές οι χρήστες ηρωίνης κάνουν εμετό», είπε, ενώ ανέφερε ότι βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και όχι πολύ ψηλά στον τοίχο του σπιτιού, όπως υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν, ένδειξη μεγάλης διασποράς του αίματος.

Η κατάθεση του μάρτυρα αμφισβητήθηκε έντονα από την εισαγγελέα της έδρας.

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα; Κάνετε άλματα, κάνετε υπερβάσεις. Έχετε βγάλει την απόφασή σας, εμείς να πάμε σπίτι μας δηλαδή....

Μάρτυρας: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία. Ότι λέει ο κατηγορούμενος (σ.σ. ο πατέρας της  Άννυ) το λαμβάνετε ως δεδομένο για να καταλήξει σε επιστημονικό σ συμπέρασμα; Ποια είναι τα αντικειμενικά στοιχεία που είχατε;

Μάρτυρας: Βρήκα στοιχεία που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η Αννυ δεν πέθανε με βίαιο τρόπο, υπάρχει η κουβέρτα βρέθηκε εμετός.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά...δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας «οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κκ. Καρακούκης είχε εκφράσει βεβαιότητα κατά 95%, ότι η 4χρονη βρισκόταν εν ζωή όταν τεμαχίστηκε, επικαλούμενος το γεγονός ότι στο διαμέρισμα βρέθηκαν διάσπαρτες κυλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού, οι οποίες είχαν εκτιναχθεί και σε μεγάλο ύψος.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι ο κατηγορούμενος πατέρας της Άννυ έχει ομολογήσει ενώπιον του δικαστηρίου ότι τεμάχισε την 4χρονη κόρη του, αλλά αρνείται ότι ήταν εκείνος που τη δολοφόνησε, ρίχνοντας την ευθύνη στον φίλο του και συγκατηγορούμενό του.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοχεύσεων (ΕΟΜ), Ανδρέας Καραμπίνης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά τον θάνατο της μικρής να έγινε εμπορία των οργάνων της, λέγοντας ότι «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικογραφία για εμπορία οργάνων».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ακόμη η κ. Αλεξάνδρα Λόλη, πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία επισκέφθηκε το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για να συλλέξει στοιχεία, στο πλαίσιο της προανάκρισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Πρόεδρος: Η επιλογή των σημείων από το διαμέρισμα πώς έγινε;

Μάρτυρας: Το διαμέρισμα ψάχθηκε σπιθαμή προς σπιθαμή πρώτα με γυμνό οφθαλμό...Υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε πλακάκια δαπέδου, κ.ά.

Πρόεδρος: Σε τοίχο διά γυμνού οφθαλμού είδατε κάτι; Μάρτυρας: Νομίζω πως όχι.

Πρόεδρος: Αν είχε καθαριστεί ένας τοίχος με χλωρίνη, τι ποσοστό επιτυχίας θα είχατε να εντοπίσετε υλικό;

Μάρτυρας: Το μέσο που χρησιμοποιούμε είναι πολύ ισχύρο και μπορεί να αποκαλύψει πολύ μικρές κηλίδες αίματος...Υπήρχαν σημεία που φαίνονταν καθαρισμός και σημεία που δεν υπηρχε καθαρισμός. Αν γίνει προσπάθεια καθαρισμού μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς μας. Εξαρτάται πόσο επιμελής είναι αυτός που καθαρίζει, πάντα όμως κάτι μένει.

Πρόεδρος: Θυμάστε ποια σημεία φαίνονταν να έχουν καθαριστεί;

Μάρτυρας: Η κουζίνα ήταν πολύ καλά καθαρισμένη, στο χολ υπήρχαν προσπάθειες καθαρισμού. Δεν μπορώ να πω, ωστόσο, με βεβαιότητα ποια σημεία έχουν καθαριστεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Επιμένει ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης: Η Άννυ τεμαχίστηκε εν ζωή


Τελευταία Δικαστικά