Logo

Απολογείται η μητέρα της Άννυ: «Δεν ανησυχούσα όταν βρισκόταν με τον πατέρα της»



 
 

borisova 6-10-2016Ψύχραιμη εμφανίστηκε η μητέρα της 4χρονης Άννυ, στην απολογία της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του παιδιού, με βασικούς κατηγορούμενους τον πατέρα και έναν φίλο του. «Δεν είχα καμία ανησυχία ότι μπορεί να κινδυνεύει η Άννυ όταν βρισκόταν με τον πατέρα της», είπε η Ντιμιτρίνα Μπορίσοβα, η οποία κατηγορείται...

για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

Όπως είπε στο δικαστήριο, όλο το διάστημα της σχέσης τους εκείνη δούλευε, ενώ ο σύντροφός της είχε εργαστεί για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα, ήταν περιστασιακός χρήστης κάνναβης, όπως είπε, και είχε εξάρτηση από τον τζόγο αφού έπαιζε περίπου 200 ευρώ το μήνα.

«Δεν είχα δει ποτέ να έχει στερητικό σύνδρομο, δεν μου είχε ζητήσει ποτέ χρήματα για ναρκωτικά, τα μόνα σύνεργα που είχα δει ήταν αλουμινόχαρτο...», ανέφερε.

Πρόεδρος: Η εικόνα δηλαδή που είχατε είναι ενός ανθρώπου που κάνει περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών;

Κατηγορούμενη: Ναι...

Πρόεδρος: Δεν σας ενοχλούσε ο σύντροφός σας να κάνει χρήση ηρωίνης και να έχετε και ένα παιδί μέσα στο σπίτι;

Κατηγορούμενη: Δεν ήταν χάλια, δεν φαινόταν τοξικομανής, δεν είχε καμία σχέση με ανθρώπους που ήξερα να κάνουν χρήση ηρωίνης.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να κάνει χρήση μπροστά στην Άννυ;

Κατηγορούμενη: Δεν θα έκανε ποτέ...

Πρόεδρος: Δεν σας ενδιαφέρει δηλαδή να μένει ένα μικρό παιδί σε ένα σπίτι που γινόταν χρήση ναρκωτικών;

Κατηγορούμενη: Δεν ήταν σε καθημερινή βάση...

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ακόμη ότι το παράπονο της μικρής ήταν ότι ήθελε τη γιαγιά της και πρόσθεσε ότι ο πατέρας της Άννυ δεν φαινόταν τοξικομανής.

Ακόμα και σήμερα η μητέρα της Άννυ δεν μπορεί να δώσει απάντηση στο τι συνέβη στο παιδί της. «Το πρώτο που μπόρεσα να σκεφτώ όταν αστυνομικός μου είπε ότι σύντροφος σας σκότωσε το παιδί σας, καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω ήταν το παιδί να έπεσε και χτυπήσε», ανέφερε.

Πρόεδρος: Σήμερα τι πιστεύετε; Απλά αν την έχει σκοτώσει ποια ήταν αιτία; Βίαιος λέτε δεν ήταν, χρήστης ναρκωτικών εξαρτημένος δεν ήταν λέτε, κάποια περίεργη σεξουαλική σχέση με τον Νικολάι λέτε δεν είχε... Τι έγινε πάει κάπου μυαλό σας;

Κατηγορούμενη: Όχι...

Η κατηγορουμενη ανέφερε στην απολογία της πως μαζί με τον σύντροφό της πήγαν στη Βουλγαρία μετά την εξαφάνιση της Άννυ με προτροπή του ίδιου και αφού εκείνος είχε μαζέψει κάποια πράγματα από το σπίτι. Εκεί, όπως ανέφερε, όταν υπονόησε ότι κάτι είχε συμβεί στο παιδί, πήγε να αυτοκτονήσει.

«Πήρα το μαχαίρι πήγα να καρφωθώ... Στο λεωφορείο μου έλεγε να προσέχω τι να πω να μην μου πάρουν το παιδί, έκανα δήλωση εξαφάνισης στο Χαμόγελο του Παιδιού και εν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα», ανέφερε.

Πριν φύγουν για τη Βουλγαρία τής είχε αποκάλυψει, όπως είπε στην απολογία της, πως η μικρή Άννυ είχε εξαφανιστεί. «Μου είπε να ηρεμήσω πρώτα... Μου είπε πως στις 21 Απριλίου 2015, ξύπνησε και το παιδί δεν ήταν μέσα, νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα, ήταν σοκ για μένα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Άρχισε να ανησυχεί και όντως κατάλαβα ότι κάτι έχει συμβεί. Άρχισε να μου λέει ότι είδε το παιδί στην τηλεόραση και κάποιος το βρήκε και το πήγε κάπου όμως δεν μπορούσε να καταλάβει πού, εγώ δεν έκατσα να το σκεφτώ, μου είπε να πάμε στη Βουλγαρία να ενημερώσουμε την οικογένεια μου. Εγώ έμεινα στο ξενοδοχείο. Όλο αυτό το διάστημα έψαχνα για εξαφανισμένα παιδιά. Εκείνος συναντήθηκε με αδελφό μου...», πρόσθεσε.

Η μητέρα δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από την έδρα γιατί αρχικά άφησε την Άννυ στη μητέρα της και γιατί εν συνέχεια αποφάσισαν να την φέρουν στην Ελλάδα όπως και για το εάν επίσης σκόπευε να αφήσει τον πρώτο κατηγορούμενο και να πάει στη Γερμανία με την Άννυ και να ζήσει με τον Γερμανό φίλο της.

Πρόεδρος: Πόσο χρόνων ήταν Άννυ όταν γυρίσατε ξανά στην Ελλάδα;

Κατηγορούμενη: 2,5 ετών

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε την Άννυ μαζί σας;

Κατηγορούμενη: Δεν είχα ακόμα σχέση με τον Γερμανό, δεν ήξερα αν θα τα βγάλω πέρα. Σκεφτόμουν ότι ήταν πολύ μικρή, δεν θα είχε την αγάπη που θα χρειαζόταν, εγώ έπρεπε να δουλέψω...

Πρόεδρος: Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στην παρούσα αίθουσα δεν θα σας κρίνουμε σαν μητέρα σας κρίνουμε για την πράξη που κατηγορείστε...Ο σκοπός ήταν να πάτε εσείς και το παιδί σας στη Γερμανία χωρίς τον πρώτο κατηγορούμενο;

Κατηγορούμενη: Έτσι είχα αποφασίσει εγώ, ο Γερμανός δεν ήξερε την ύπαρξη του πρώτου κατηγορουμένου, εγώ θα εμένα με τον Γερμανό και το παιδί μου, θα τον παντρευόμουν.

Πρόεδρος: Αυτά τα γνώριζε ο πρώτος κατηγορούμενος;

Κατηγορούμενη: Ότι θα τον παντρευτώ όχι, δεν του το είχα πει για να μην τσαντιστεί.

Πρόεδρος: Σας έχει χτυπήσει;

Κατηγορούμενη: Είχε γίνει ένα περιστατικό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2016 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά